BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Medyada hiçbir şey gizli kalmayacak!

Tecrübeli gazeteci Kürşat Yılmaz, www.gazeteciler.com sitesinin yönetimini üstlendi.

Abone ol

Önce gazete, sonra televizyon haberciliğinde gördük Kürşat Yılmaz'ı. Kanal D, Star, Show TV, atv ve TGRT'de üst düzey yöneticilik yapan Yılmaz, şimdi aynı başarıyı İnternet'te sergilemek için kolları sıvamış.

Sloganı şu:

-Medyada hiçbir şey gizli kalmayacak!

Peki neden İnternet Medyası? Yılların tecrübeli ismi Kürşat Yılmaz, İnternet Medyası'nda gazetecilik yapma sebebini ve yapacaklarını anlattı İnternethaber'e anlattı. 

 
-Dikkat edin bu sıralar büyük kanallardaki anahaber bülteni hazırlayan ekiplerde bizim dönem gazeteciler yok..Ardan Zentürk, Özden Akbal, Aydın Özdalga, Mehmet Tezkan, Hakan Aygün, Oğuz Haksever, Ali Teyfik Berber, Lütfiye Pekcan gibi daha bir çok başarılı isim mesleğin içindeler ama büyük kanallarda değiller. Bu dönem anahaber yapılanmaları biraz daha farklı..Ben de bu dönemde başka işler yapmayı planladım..Mesela bir arkadaşımla İnternet'te canlı haber televizyonu düşündük ama olmadı..
Gücümüz yetmedi. İşte tamda bu aşamada Gazeteciler.com projesi ortaya çıktı..
 
-Gazeteciler.com zaten vardı. Siteyi satın mı aldınız? 
Hayır ben İnternet televizyonu olayında özellikle de reklam konularını aşamayınca bu işlerde en etkin isimlerden biri olan Hadi Özışık'la konuştum. Sağolsun çok araştırdı ama zordu..Böyle bir projeyi kaldıracak reklam kaynağı şu aşamada mümkün değildi..O zaman ben Hadi Özışık'tan Gazeteciler.com'u istedim... Hadi, benim 20 yıllık arkadaşım kırmadı. Ama tamamen devretmek de istemedi. İnternet'te bir ilki gerçekleştirdik, gazeteciler.com'un işletmesini aldım. Yani mal Hadi'nin ben kiracı olacağım. Ama burayı kendi evim gibi kullanacağım. Yani  ev sahibinin depozitosunu, kirasını verdikten sonra kendi evimde istediğimi yapabileceğim. Hadi Özışık'ın yapılacak haberlerde, editöryal bölümde hiçbir fonksiyonu olmayacak. Ben ve bir grup arkadaşım bu işi üstlendik öyle yola çıktık. Ha, Hadi Özışık'tan bir takım isteğimiz eksik olmayacak, onun reklam desteğini hep isteyeceğiz.
 
-Peki amacınız nedir, niçin medya sitesi?  
 
-Valla öncelikle söyleyim ne kimseden intikam alma derdim var ne de kendimi yeni iş olanakları yaratma amacım..Öyle olsa ismimi gizli tutar koymazdım.. Kimseye belden aşağı vurmam (Erkekçe olmaz), kimseye akıl vermek haddim değil ve kimsenin silahı olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Ancak 20 küsür yıldan sonra gazetecilik mesleğiyle ilgili söyleyeceklerimin olduğunu sanıyorum. Hele bugünün bazı köşe yazarları ya da televizyon yöneticilerini gördükten sonra yazmak şart oldu gibi.. Amacım ülke yaşamını bu kadar etkileyen insanlar ve ürünleriyle igili eleştiriler yapmak, medya için gelişmelerden meslektaşlarımı haberdar etmek vs..Çok iddialı şeyler söylememek lazım.. Medya alemine nizam vermek gibi bir derdim yok, olmayacak!
 
-Ne tür bir yayın düşünüyorsunuz? Haber portalı mı yoksa sadece medya haberlerimi yayınlayacaksınız?.
 

-Haber portalı artık çok zor.İnternethaber, Habertürk ve Haber 3 gibi portalları kurmak artık çok zor.. Arkanızda medya gurubu yada paralı bir destek yoksa..Oysa bu üç portal tameman gazetecilerin kendi çabalarıyla kuruldu..Ama medya sitesi bana daha yapabileceğim bir şey gibi geldi..Çok iyi bildiğim insanları ve ilişkileri anlatmak zevkli de olacak gibi..
 
-Aslında tam tersi olabilir. Kendinize düşmanlar da yaratabilirsiniz..
 
-Doğru ..Kimse eleştirilmek istemez..Yada özel durumlar ortaya çıksın istenmez..Ama yalan yazmadıktan ve belden aşağıya vurmadıktan sonra sorun yok..Bu saatten sonra kimsenin dostluğuda önemli değil düşmanlığıda. 
Ayrıca medya haberleri alanında çok başarılı siteler var..Çoğu dostumuz arkadaşımız.. Zaman zaman onlarla da yardımlaştık..Ama bazıları eskidi ve artık eski kadar formda değiller. Haklı olarak bazı ilişkiler kurdular dengeler oluşturdular.. Şimdi çoğu siyaset , ekonomi, spor  yazmayı tercih ediyor..
 
-Peki yeni ve farklı ne yapacaksınız?
 
-Çok ve sıcak haber vermeye çalışacağız  başta bu. Ayrıca farklı köşelerimiz olacak.. Mesela muhabir galerimiz olacak..Başarılı muhabir arkadaşlarımızı tanıtmak onere etmek istiyoruz..Özellikle de ajans ve gazete muhabirleri, fotomuhabirleri konusunda hassas davranacağız..Hala gerçek gazeteciliği onlar yapıyor çünkü. Gazete kadrolarında gerçek muhabirler var ve mesleği asıl onlar temsil ediyor "ajans haberine anons çeken tv muhabirleri "değil. Tv muhabirlerini toptan karalamak gibi bir derdim yok ama maalesef iyi yetişmiyorlar.. Öncelikle muhabirin sesi olmak istiyoruz..Yardımcı olur ve kendi sorunlarına sahip çıkarlarsa tabi.
Başka ve önemli bir yenilik yazarların reytingi mesela. Kaynağımız Gazeteoku.com olacak..Tek sayfalık bu site günde bir milyonun üzerinde tıklanıyor..Onun ölçümlerine  çok güveniyorum..Oradan kimin ne kadar okunduğu çıkıyor..Biz sadece günlük olarak yayınlayacağız.. Bu belki kesin rakamlar olmayacak ama ölçü olabilecek. Medya kahramanlarını "Alkış"diye bir bölümde alkışlayacak onere edeceğiz..İyi davranışların teşvik edilmesine katkı yapmaya çalışacağız.
 
-Peki tek başınıza mı yapacaksınız bunları?
 
-Hayır kimseye maaş verecek halim yok ama daha şimiden yardım etmeye başlayan onlarca arkadaşım var.. Ankara'da iyi bir temsilcimiz olacak, yurtdışında ve Anadolu'da bir çok kardeşimiz yardım etmeye başladı bile.

- sitesinin yeni hali ne zaman yayında olacak?

-Şu anda test yayını sürüyor. Pazartesi günü yayında olacağız.

-Çok teşekkürler, başarılar.

-Ben teşekkür ederim.