BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  GÜNCEL

Kendisini zorla öpmek isteyen kişinin dilini kopardı

ESENYURT'ta zorla öpmek istediği kadın tarafından dili koparılan şüphelinin 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Şüpheli kanser tedavisi gördüğü iddiasıyla duruşmaya katılmadı.

Abone ol

Esenyurt'ta 2016 yılının Mart ayında zorla öpmek istediği E.O. (28) tarafından dili koparılan tutuksuz sanık M.O.'nun (19) “Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. 

Avukatı sanığın kanser tedavisi gördüğünü,  duruşmaya bu nedenle katılamadığını söyledi. Şikayetçi E.O. da “Tedavi gördüğü evden çıkamadığını söyledi avukatı. Şimdiye kadar sanığı iki kere ben gördüm. Tedavi görüyorsa nasıl sokakta geziyor. Hem otobüste hem metrobüste. Aynı mahallede oturuyoruz. Kemoterapi gördüğü söyleniyor. Saçı başı dökülmemişti. Maske de takmıyordu" dedi.

SANIK DURUŞMAYA KATILMADI

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık M.O. katılmazken, şikayetçi E.O. hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Nedim Akalın, Büyükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği görevsizlik kararını okundu. Sanık M.O.'nun avukatı müvekkilinin  kanser olduğunu, tedavi gördüğünü, bağışıklık sistemi kötü olduğunu, evden dışarı pek  çıkamadığını, bu nedenle duruşmalara gelemediğini söyledi.

“ŞİKAYETÇİYİM"

Şikayetçi E.O., sanık M.O. hakkındaki şikayetinin devam ettiğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı temsilen duruşmaya katılan Büşra Öztürk de “Sanıktan şikayetçiyiz, duruşmaya katılmak istiyoruz" diye konuştu.

MAHKEME İHTARDA BULUNDU

Sanık M.O.'nun avukatının mazeret olarak doktor raporları ibraz ettiğini belirten mahkeme heyeti, son kez gelecek duruşmada sanığın hazır edilmesini , aksi takdirde bir dahaki duruşmaya gelmezse sanık hakkında zorla getirme kararı çıkarılacağı ihtarında bulundu. Şikayetçi  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın  davaya taraf olarak katılmasına hükmeden mahkeme heyeti, diğer talepleri de reddederek duruşmayı Aralık ayına erteledi.

“ŞİMDİYE KADAR İKİ KERE BEN GÖRDÜM"

Şikayetçi E.O. duruşma çıkışı şunları söyledi: “Tedavi gördüğü evden çıkamadığını söyledi avukatı. Şimdiye kadar iki kere ben gördüm. Tedavi görüyorsa nasıl sokakta geziyor. Hem otobüste hem metrobüste. Aynı mahallede oturuyoruz. Kemoterapi gördüğü söyleniyor. Saçı başı dökülmemişti. Maske de takmıyordu."

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddianameye göre Esenyurt'ta 14 Mart 2016 tarihinde şikayetçi E.O. Cumhuriyet Meydanı alt geçiciden bulunan otobüs durağında indi ve  meydana çıkmak için merdivenlere yöneldi. Bu sırada M.O., arkadan yaklaşarak E.O.'nun gözlerini elleriyle kapattı ardından öpmek istediği E.O.'nun ağzına dilini soktu. Bu sırada E.O. da M.O.'nun dilini ısırarak kopardı. Bir süre daha da tacizine devam eden M.O. ardından koşarak olay yerinden uzaklaştı.  Şüpheli M.O. emniyetteki ifadesinde şikayetçi E.O.'yu kız arkadaşına benzettiğini, sürpriz yapmak amacı ile arkasından yaklaşarak gözlerini kapattığını belirterek, atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtti. Şüpheli M.O.'nun şüphelinin cinsel davranışlarla müşteki E.O.'nun vücut dokunulmazlığını ihlal ettiği belirten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, M.O. hakkında “Cinsel saldırı" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istedi.