BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  DÜNYA

İtalya'nın esrarı! IŞİD bir onları vurmadı sebebi de...

Avrupa'da Fransa, Almanya ve İspanya gibi birçok ülkede saldırılar meydana gelirken, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) defalarca tehdit ettiği İtalya'da nasıl olup da bugüne kadar bir saldırı düzenlenmediği sorusuna İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti'den yanıt geldi.

Abone ol

IŞİD Avrupa'da bir çok ülkeyi hedef alırken bir tek İtalya'yı listesine almadı. Peki ama neden? Barcelona'da geçen ay düzenlenen saldırıdan sonra İtalya'da sıkça sorulan bu soru dün Roma'da düzenlenen bir toplantıda İçişleri Bakanı Minniti'ye yöneltildi. Minniti bu durumu "İslam ile doğru bir ilişki biçimi kurmasına" bağladı.

Polisin saldırılara karşı hazırlıklı olmasının yanı sıra göçmenlerin entegrasyonunun da kilit önemde olduğunu vurgulayan Minniti, şöyle devam etti:

-"Charlie Hebdo saldırısından bu yana yaşananlara bakarsak, bu saldırıları düzenleyenlerin Suriye'den gelmediğini görürüz. Bunları yapanlar Avrupa'nın evlatlarıydı, yetersiz bir entegrasyonun ürünüydü.

-"Daha iyi entegre olmuş bir toplum daha güvenli bir toplumdur ve uluslararası terörle mücadeleye katkı sağlar."

MÜSLÜMAN CEMAATLERLE ANLAŞMA
Minniti, İtalya'nın entegrasyonu desteklemek amacıyla ülkedeki Müslüman toplumuyla anlaşmalar yaptığını da hatırlattı:

-"Biz İtalya'daki tüm Müslüman cemaatleriyle İtalyan İslamı için bir anlaşma imzaladık. Bu anlaşma dört husus öngörüyordu: Açık camiler, imam listesi, İtalyanca vaazlar ve finansmanın şeffaf hale getirilmesi."

İtalyan İçişleri Bakanı, diğer Avrupa ülkelerine de bu "İtalyan yaklaşımını" tavsiye etti.