BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.405,24
HABER /  GÜNCEL

Balıkesir'de mobil sağlık tırı hizmete başladı

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin örnek projelerinden olan “Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor” Projesi kapsamında yapılan etkinlikler devam ediyor.

Abone ol

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Büyük Aile Projesiyle her mahallede, bütün proje paydaşlarıyla birlikte, ücretsiz sağlık taramaları ve halk sağlığının korunmasına ilişkin bilgilendirici faaliyetler, periyodik eğitimler, kültürel etkinlikler, film gösterimleri, tiyatrolar, eğlenceli yarışmalar, ziyaretler, tatbikatlar, afetlerden korunma yöntemleri, canlandırmalar, atölye çalışmaları, sosyal doku araştırmaları, ev ziyaretleri, ihtiyaç sahiplerine ulaşma etkinlikleri vb. birçok faaliyet yürütülüyor.

Bu proje kapsamında Balıkesir ilçe ilçe ziyaret edilerek tüm vatandaşlara dokunma fırsatı bulan Büyükşehir Belediyesi dün itibariyle Büyük Aile etkinliklerine Sındırgı'da başladı.

Sındırgı Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Büyük Aile etkinlikleri açılışına ilçe Kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Burcu Hekim ve protokol üyeleri katıldı. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş açılış konuşmasında “Büyükşehir Belediyemizin ilçemize kattığı yenilikler saymakla bitmiyor. Bunun ilk adımını Mobil Sağlık Tırını vatandaşımızın hizmetine sunarak başlattık. Bir ay boyunca hizmet verecek.Sağlık alanındaki etkinliklerin yanında birçok farklı etkinlik de yapılacak.ve ilçe kaymakamı Ercan Ateş'in konuşmalarıyla başlayan açılışta  ardından Büyük Aile etkinlikleri içinde de yer alan Mobil Sağlık Tırı  vatandaşlara GGT, HPV, Mamografi, Kemik ve Şeker tarama hizmeti vermesiyle etkinlikler başladı.