BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL

Oda TV'de çıktı! Nihat Genç'in küfür gibi Şerif Mardin yazısı

Ünlü sosyolog Şerif Mardin'in cenazesinin kalktığı gün Nihat Genç'ten gelen yazı küfür gibi oldu. Oda TV'nin manşetten verdiği yazıda Nihat Genç, ünlü sosyoloğu Fethullah Gülen ve örgütünün legalleştirmek itham etti. İddiasına göre Kurtlar Vadisi'nin asıl yazarı da oydu...

Abone ol

TÜRKİYE'nin yetiştirdiği en ünlü sosyologlardan Prof. Dr. Şerif Mardin dün hayata veda etti. Bugün cenazesi kalkmadan Oda TV manşetinden Nihat Genç imzalı öyle bir yazı geldi ki oyunlar şaşırdı. Ölenin ardından kötü konuşulmaz nezaketini de bir kenara bırakan Nihat Genç, Şerif Mardin'i 'ruh sağlığı yerinde olmayan bir adam' olarak niteledi.

İşte Nihat Genç'in cenazesinin kalktığı gün Şerif Mardin için yazdığı zehir zemberek yazıdan bölümler;

-"Şerif Mardin, bu topluma, yemiş yutmuş bir bilim adamı olarak pompalandı. Bana sorarsanız Şerif Mardin son nefesini vermeden çok önce, bilimi ve kendini harcamış ve ölüm hakkını kullanıp ‘intihar’ etmiştir.

SÖZDE BİLİM ADAMI
Hiçbir zaman ‘muteber’ bir bilim adamı olmamıştır, onu ‘muteber’ yapan ekranlar ve çevreler malumunuzdur. Bu yüzden Şerif Mardin ismi sosyolojinin değil psikopatalojinin konusudur, yani, ruhsal sağlığı yerinde olmayan bir adam. İçinde yaşadığı bilimi ve toplumu ve kendini, hepsinin ‘itibarını’ intihara sürükleyen sözde bir bilim adamı.

CEMAATİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ GİBİ GÖSTERDİ
Cemaati bir sivil toplum gibi gösteren bu insanlardır, sivil toplum, başkan ve yönetimlerini ‘oylayarak’ seçen kurumlardır, değişmez ilahi bir şeyh ve ona ölümüne bağlı mürid toplulukları ‘sivil toplum’ nasıl olabilir, diye bir soruyu otuz uzun yıl ekranlarında ve yazılarında sormadılar.

SAPIK CEMAATLRE KATKI VERDİ
(... ) Kasıtla mı değil mi bir proje mi değil mi bilmiyorum, ama, ne müridlerinin ruhsal karakterlerine ve ne de odaklandıkları siyasetin gizemli ajanlı derin yerlerine ne de soysa ekonomisine hiç bakmadılar, hiç oralı olmadılar. Ve sonuç, bu sapık cemaatlerin evrensel barışa bir insanlık ve iyilik hareketi olarak değerlendirmelerine büyük katkılar sağladılar, ötesi, asıl kötülük, bu sapıklığın bilimsel referansı oldular.

BÖYLE BİR İHANET KUŞAĞI TARİH BOYUNCA HİÇ OLMADI

(...) Unutmayın bu ortaçağcı bilim adamları pek ‘muteber’diler ve onlarca yıl ağırlandılar NTV ekranlarında. Kabarttıkları ve köpürttükleri dini dalga, hukuk kurumlarını ve bir yeni nesil muhafazakar kuşağın aklını başından aldı, öyle ki, yüz binlercesi gönüllü ajan oluverdi. Böyle bir ihanet kuşağı tarih boyunca mesela Osmanlı’da dahi hiç olmadı.

FETÖ'CÜ SAVCILARIN GARANTİ BELGESİ
Ve karşı çıkanları, genelkurmay başkanlarının dahi ellerine kelepçe bağlayıp yüzlerce subayı aydını, giyotine o kadar gönül rahatlığıyla gönderdiler, ki… Çünkü FETÖ’cü savcıların ‘bilimsel onaylı garanti belgeleri’ Şerif Mardin ve nicesi sözde bilim adamıydı.

(...) Ne diyelim Şerif Mardin Bey, Allah rahmet etsin, ancak, biz hala buradayız Şerif Mardin Bey, gerçeğin bilimini yapmanız için maaşlar aldınız, altınıza kürsüler verildi, ve sonuç, ‘gerçek’ önünü açtığınız şeyhlerden büyük çıktı.

KURTLAR VADİSİ'NİN ASIL YAZARI
Sarık dergah zikir görüntüleriyle şak şak dolup boşaltılan şarjür görüntülerinin iç içe girdiği Kurtlar Vadisi dizisinin asıl yazarı: Şerif Mardin gibilerdir. Ölseler de geçmiş peşlerini bırakmayacak.(...)

Ve şüphesiz, orada cennetin kırlarında koşan çırçıplak erkekler görecektir, her birinin elinde mehdinin sümüklü mendili ve dolup boşalan şarjör sesleri, duyacaktır. Cennetin yemyeşil çayırlarında FETÖ’den Menzil’e sivil toplumun ‘kahramanlarıyla’ şarjör doldurur zikir çeker, koşa koşa ısınır, aydınlanmanın ve bilimin önünü açarız!

Ve yetiştirip ardında bıraktığı yarası ağır kahramanlar Ahmet Davutoğulları gibi siyasiler Nur Vergin gibi muhafazakar bilim kadınları ve Ruşen Çakır gibi gazetecilerin ‘övgü’ dolu ‘analizleriyle’ sonsuza kadar inşallah rahat eder.

Şerif Mardin'in cenazesi Davutoğlu tabutuna omuz verdi

Şerif Mardin öldü aslen nereli kimdir? Şerif Mardin kitapları