BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.392,96
HABER /  GÜNCEL

Kemal Uzan İsrailde yakalandı mı?

Tüm dünyada kırmızı bültenle aranan Kemal Uzan'ın dün İsrail'de yakalandığı iddia edildi.

Abone ol

Emniyet kaynakları ise yaklaşık 3 yıldır aranan Uzan'ın yakalandığı bilgisinin kendilerine de geldiğini; ancak teyit edemediklerini kaydetti. Bir yetkili, "İsrail'de Türkiye'nin irtibat görevlisi olmadığı için bilgiyi şimdilik teyit edemedik." şeklinde konuştu. İsrail Devlet Başkanı Ehud Olmert'in Türkiye ziyaretinden sonra gündeme gelen iddia ile ilgili Emniyet'in çalışmaları sürüyor.

İmar Bankası operasyonunun ardından baba Kemal Uzan ile oğlu Hakan Uzan kayıplara karışmıştı. Emniyet Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı, Uzanlar'a Ürdün'ün pasaport verdiğini ve Uzanlar'ın bu ülkede gizlendiğini saptamıştı. Ancak Türkiye'nin tüm girişimlerine rağmen Ürdün, baba Kemal Uzan ile oğlu Hakan Uzan'ı Türkiye'ye iade etmedi.

Türkiye'nin yanı sıra Ürdün, Gelsenkirschen ve Belize Adaları vatandaşı olan Hakan Uzan'ın, firardaki ilk aylarında bu üç ülkeye ait pasaportları kullandığı tespit edilmişti.

Cem ve Hakan Uzan, yargılandıkları bir davada Ürdün vatandaşı olduklarını açıklamış ve bunu kanıtlamak için mahkemeye Ürdün pasaportlarının fotokopisini vermişti. Ürdün vatandaşlığına da Türkiye'den izin almadan geçtikleri belirlenmişti.