BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hürriyetin kirli haberi kızdırdı

Hürriyet'in hükümetle asker arasında Irak nedeniyle kriz varmış gibi haber yapması Gül'ün de tepkisini çekti

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak'ın kuzeyindeki Kürt yönetimiyle görüşülüp görüşülmeyeceği konusunda çeşitli kesimlerin açıklamalarının ardından, ''bir kriz varmış'' havasının yansıtılmasının ''çok yanlış'' olduğunu söyledi.

OLMAYAN KRİZ HAVASI

Suudi Arabistan'dan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, bir gazetecinin, Irak'ın kuzeyindeki Kürt yönetimiyle görüşülüp görüşülmeyeceği konusunda kendisinin ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamaları sonrasında bir ''kriz''in yaşandığına dair havanın yansıtıldığına işaret etmesi üzerine, ''Bunlar çok yanlıştır'' ifadesini kullandı.
Gül, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

BU KONUŞMALAR BİR BÜTÜN
''Dün de burada herkesin dikkatini çektim. Bu konuşmaların hepsi birbirini tamamlayan konuşmalardır dedim. Sayın Başbakanımızın konuşmaları, Sayın Genelkurmay Başkanımızın konuşmaları, bunlar hepsi birbirini tamamlayan konuşmalardır. Bunlardan eğer polemik çıkartırsanız çok yanlış yaparsınız dedim. Bunun altını özellikle çizdim. Dolayısıyla böyle bir düşünceye ulaşmak hiç anlaşılabilir değildir.

HİÇBİR ORDU SİLAHIYLA KONUŞMAK İSTEMEZ

Ayrıca dün yine söyledim; siyaset, sorunları çözmek için, diplomasi sorunları çözmek için hep uğraşır, tabii ki sonunda en son seçenekler vardır, bunlar askerin silahıyla konuşmasıdır dedim. Hiçbir asker, hiçbir ordu, silahıyla konuşmak istemez, ama bunu önlemek için muhakkak ki diplomasi çalışır, siyaset çalışır, ama niçin ordumuza daima güven duyarız?

Niçin daima ordunun gücüyle övünürüz? Niçin daima güçlü bir orduya sahip olmak isteriz? Siyasetin, diplomasinin halledemediği şeyler, o zaman mecbur kalır o noktaya gelir. Dolayısıyla bütün bu konuşmaları bir bütün olarak, birbirini tamamlayıcı olarak görmeniz gerekir diye burada altını özellikle çizdim. Buradan eğer bazıları polemik çıkartmaya çalışırsa, kriz çıkarmaya çalışırsa, anlaşılan kendi başlıkları, kendi şeyleri için sansasyon yaratma hevesinden başka bir sebebi olamaz, bu kadar açık konuştuktan sonra.''