BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'a gollük pas verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Bahçeli'yi Trump'ın Türkiye'yi tehdit tweetine tepki vermediğini iddia ederek fena çuvalladı. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu'nu seçim döneminde Erdoğan'a gollük pas vermekle eleştirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarıyla partisini zor durumda bırakıyor. Önceki gün Habertürk’te konuk olan Kılıçdaroğlu, Trump'ın Türkiye’yi ekonomiyi mahvetmekle tehdit ettiği Twitter mesajını anımsatarak “Kim tepki verdi? Ben tepki verdim. Erdoğan tepki verdi mi? Hayır! Bahçeli tepki verdi mi? Hayır” ifadelerini kullandı.

İşte bu tartışma Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'in gündemindeydi. "Kılıçdaroğlu'nu kim yanılttı?" başlıklı köşesinde yazar, olay tweet sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini ve MHP lideri Bahçeli'nin sert yanıtına yer verdi.

"Her şey bu kadar aleniyken, "Erdoğan ve Bahçeli Trump'a tepki vermedi" 
dedirten bilgiyi Kılıçdaroğlu'na kim verdi?" diye soran Zeyrek, yazısına şöyle devam etti:

"Erdoğan kullanacaktır"

"Bu sorunun yanıtını bilmiyorum ama bu tür yanlışların, Erdoğan ve Bahçeli'nin yerel seçimleri, yerelin gündeminden, ekonomik olumsuzlukların belirlediği gündemden uzaklaştırıp genele çekme çabasına büyük katkı sağladığını biliyorum. 
Zaten Bahçeli dün hemen 15 Ocak'ta söylediklerini anımsatarak Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını adeta bir gol pasına çevirdi. Erdoğan da büyük ihtimalle bu detayı miting meydanlarında kullanacaktır. "

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamı