BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  MEDYA

Kekeç'ten Demirtaş'a Cizre-Bodrum yanıtı

Ahmet Kekeç, bugünkü yazısında Selahattin Demirtaş'ın dünkü tartışılan partisinin grup toplantısı konuşmasını değerlendirdi.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Bodrum'u Cizre ile tehdit etmekle suçladığı Demirtaş'ı köşesinde "Cizre yalancısı" ilan etti.

Demirtaş'ın "Batı'da yaşayan kardeşim Cizre'ye karşı sussak, yollarda olmasak inanın ki bu ateş her tarafı yakar. Zannediyor musunuz Bodrum Cizre'ye çok uzak. Cizre yanarken Bodrum'daki mutlu olabilir mi?" sözleri tartışma konusu oldu.

Bir haftayı aşkın çatışmaların yaşandığı Cizre gündemin yine ilk sırasında. Cizre'ye giremeyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın İdil'de yaptığı dünkü sert grup toplantısı Kekeç'in hedefindeydi.

Demirtaş'ın roketatarlı militanları sorgulamak yerine “Cizre’yi savunan çocuklarımız katlediliyor” dediğini hatırlatan Kekeç, yazısına şöyle devam ediyor:

BODRUM'U CİZRE'NİN AKİBETİYLE TEHDİT EDEREK Mİ HALKLARIN BARIŞI SAĞLANACAK?

"Meşru siyasetten gelen, dolayısıyla kamu düzeninden yana olması gereken Demirtaş, hâlâ ve ısrarla, “yönetme iddiası”nda olan PKK’ya savunuyor. “Bin yıl da geçse, PKK var olacak”mış...

PKK niye var olacak?

Dahası, hangi hakkın iadesi için savaşacak ya da savaşıyor?

Efendim, “halkların barışı...”

Halktan haraç toplayarak, yol keserek, trafik denetlemesi yaparak, karakollara saldırarak, yola mayın döşeyerek, uykuda polis öldürerek, sivilleri tarayarak, mütemadiyen iç savaş çağrısı yaparak mı sağlayacaksınız halkların barışını?

Bodrum’u, Cizre’nin akıbetiyle tehdit ederek mi? “Sokağa dökülün” çağrıları yaparak mı? PKK saldırılarını “kutlu eylemler” saymaya devam ederek mi?

HAMİŞ: Özgür Gündem gazetesi ve Demirtaş kafası, terör faaliyetlerinin tümünü “kutlu eylemler” olarak değerlendiriyor. Halkın öldürülmesine cevaz vererek “halkların barışını” sağlayacağını söyleyen yalancılar konsorsiyumu.