BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,21
HABER /  GÜNCEL

Kedi besleyenler dikkat!

Evde kedi besleyecek olan ve besleyenlerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Kedi besleyen insanların evde dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir? Veteriner Hekim Barış Murat Özdemir cevapla.tv'ye anlattı.

Abone ol

Evimizde kedi besler iken kedinizin yaşadığı ortamdan mutlu olmasını sağlamak bizim en büyük görevimizdir. Evde kedi besleyen ve besleyecek olanların dikkat etmesi gereken hususları Veteriner Hekim Barış Murat Özdemir cevapla.tv'ye anlattı.

Günümüzde insanların evleri kentsel dönüşüm sebebiyle oldukça yüksek katlı olmaktadır. Bu yüksek katlarda oturmanın dezavantajı kedilerin evde rahatlıkla dolaştığı anlarda balkondan ya da camdan düşebilmesidir. Bu durumda eve gelen misafirlerin ya da arkadaş grubunun evde kedi olduğunun bilincinde olması gerekiyor. Kişi evde iken pencerenin ya da balkon kapısının açık olduğunu haliyle unutuyor ve bu kazalar meydana geliyor. Bunun dışında evde kedi besleyen insanların kedilerinin konforunu sağlaması gerekiyor. Kedi yatakları, su içme kapları ve tuvalet mutlaka kediye göre onun rahatça bulabileceği bir yere konması gerekmektedir. 
 

Kaynak: cevapla.tv