BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Keçiören'de Özbek gecesi düzenlendi

Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinlikleri Türk medeniyetine beşiklik eden Özbekistan'ı ağırladı.

Abone ol

Keçiören Belediyesi Ramazan Etkinlikleri her akşam bir farklı ülkeyi ağırlamaya devam ederken, dün akşam sahne sırası kültür ve medeniyetin beşiği olan ve birçok ilim adamının yetiştiği Özbekistan'dı.

Özbekistan gecesi Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Ülfat Kadirov'un Özbekistan Evi'nin açılışını gerçekleştirmesiyle başladı. Özbekistan'daki tarihi yerlerin fotoğrafların ve Özbek milli kıyafetlerinin sergilendiği Özbek Evi'nde açılışın ardından konuklara Özbek kavunu ve yeşil çayı ikram edildi.

Gecede konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ramazan akşamlarında Keçiörenlileri bir araya getiren etkinliklerden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı kutlayarak, "Bu etkinlikler Keçiörenlilerin, dünyanın birçok yöresinden gelen kardeşlerimizle, ülkelerle birlikte kaynaşmasına vesile oluyor. Bu çok hayırlı bir iş" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da konuşmasında Özbekistan'ın Orta Asya'nın manevi coğrafyasının başkenti durumunda olduğunu vurgulayarak, "Onun için o bölgenin mutlaka gezilip görülmesi gerekir. Semerkant ve Buhara aynı zamanda Keçiören'in kardeş şehridir. Yani aramızdaki ilişki sadece manevi anlamda değil, aynı zamanda işbirliği anlamında da bizi yakından ilgilendiren bir ülke. Onlar burayı kendi evleri gibi, biz de orayı kendi evimiz gibi görüyoruz" şeklinde konuştu.
Özbekistan Büyükelçisi Ülfat Kadirov ise Keçiören Belediyesi ve Keçiörenlilerin yakın ilgisine teşekkür ederek, ülke olarak en büyük desteği Türkiye'den gördüklerini, bundan dolayı da Türkiye'ye müteşekkir olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından sahne alan Özbekistanlı sanatçılar hem Özbek hem de Türk müziğinden örnekler sundular.