BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,74
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayin öncesi denetimler devam ediyor

19 Eylül tarihinde yaklaşık 6 bin Ermeni'ye kapılarına açacak olan Van kentinde hazırlıklar devam ediyor.

Abone ol

Van Belediyesi, 19 Eylül tarihinde Akdamar Adası'nda yapılacak olan ayin öncesi kentte bulunan otel, lokanta, kıraathane, pastane, kahvaltı salonları, kuaförler ve marketlerde denetim yaparak, esnafları uyardı.

19 Eylül tarihinde yaklaşık 6 bin Ermeni'ye kapılarına açacak olan Van kentinde hazırlıklar devam ediyor.

Van Belediyesi 19 Eylül tarihine kısa bir süre kala kentte bulunan otel, lokanta, kıraathane, pastane, kahvaltı salonları, kuaförler ve marketlerde denetim yapıyor. 18 Eylül tarihine kadar sürecek olan denetimde Van Belediyesi Turizm Komisyonu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü'nden görevliler yer alıyor. İlk denetimlerini yapan komisyon, öncelikle yıldızsız otelleri denetledi. Otel odaları, mutfak ve banyoları tek tek gezen komisyon üyeleri, eksikleri bulunan otel sahiplerini uyardı.

Kentte yıldızsız tüm otelleri dolaşan komisyon üyeleri birçok otele temizlik ve diğer eksiklikleri nedeniyle uyarı cezası verdi. Daha sonra bir açıklama yapan Van Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Cahit Bozbay, 19 Eylül tarihinde yapılacak olan ayin öncesi tüm otelleri denetleyerek uyarılarda bulunduklarını aktardı. Kente gelecek olan Ermeni vatandaşların otellerde iyi bir şekilde ağırlanması için bilgilendirme yaptıklarını aktaran Bozbay, "Birçok otelde tespit ettiğimiz eksiklikleri sahiplerine bildirdik. Eksikliklerin kısa bir süre içerisinde tamamlanması gerekiyor. Kısa bir süre sonra tekrar denetim yapacağız. İstenilen şeyler yerine getirilmemiş ise cezai müeyyide uygulayacağız" dedi.

Kente 6 bin Ermeni'nin gelmesini beklediklerini aktaran Bozbay, "Bu ayin töreni öncesi otellerimiz, restoranlarımız, lokantalarımız ne kadar hazır? Bunu görmüş olduk. Gelecek olan misafirlerimizin konaklama ve yemek yiyecekleri yerlerin hijyen ve uygunluğunu yerinde görmüş olduk. Buraları denetleyerek ayin töreni öncesine kadar eksiklikler varsa bunların giderilmesi için uyarılar yaptık. Bu denetimimiz aralıksız devam edecek" ifadelerini kullandı.