BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,18
ALTIN 2.476,96
HABER /  GÜNCEL

Iğdır Valisi'nden tartışılacak açıklama

Muhalefet partileri valilere "Devletin valisi olun" çağrısı yaparken Iğdır Valisi'nden çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Abone ol

MHP, “Hükümet uşağı valiler var”, CHP, “Bazı Valiler AK Parti il Başkanı gibi çalışıyor” yönünde eleştiriler getirirken Iğdır Valisi’nden çok tartışılacak bir açıklama geldi.

Iğdır Valisi Amir Çiçek, “Valilik mesleği yarı siyasidir. Bizi iktidar atadıysa elbet biz de iktidarın valisiyiz” dedi.

Çiçek sözlerinin basında yer almasının ardından ikinci bir açıklama yaparak, "abartıldı, çarpıtıldı" diyerek sözlerini düzeltmeye çalıştı.

Vali Çiçek bu açıklamayı Iğdır kent merkezinde gazete ve televizyonları ziyaret ederken “İrtica ile mücadele eylem planını hazırladığı iddia edilen Albay Dursun Çiçek ile bir akrabalık bağının bulunup bulunmadığı sorusu üzerine yaptı.

Çiçek’le uzaktan akraba olduğunu anlatan Vali Çiçek çok tartışılacak şu açıklamayı yaptı:

“Biz burada her düşüncenin valisiyiz. Devleti temsil ediyoruz. Hükümetinde memuruyuz. Bakanların her birinin temsilcisiyiz. Biz iyi hizmet edersek, bu hizmetlerden tabi ki hükümet yararlanacaktır. Valilik mesleği yarı siyasidir. Hükümet kendi icraatını yürütmesi için valiyi atar ama partizan değildir. Bizi İktidar atadıysa, elbet biz de iktidarın valisiyiz. İktidar partisinin projelerini uygularız ama partizan değiliz. Vatandaş kim olursa olsun bizim için eşittir. Burada başarılı iş yapıyorsan bu hükümete mal edilir. Iğdır güzel bir il. Vatandaşlar da bizim özel yaşantımızı bırakıp icraatlarımıza baksın. Bu ülkede vatandaşı birbirine düşüren, öteleyen, ayıran, inançlarına hükmeden yani kim suç işlediyse cezasını çekecektir ve çekmektedir. Ülkemizin Mahkemeleri çalışmaktadır suç işleyenler mutlaka cezalandırılacaktır."

VALİ'DEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Çiçek, yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde kendi sözünün abartılarak, çarpıtılarak haber yapıldığını ifade etti.
''İktidarın valisiyiz'' sözünün yanlış anlaşıldığını, kendisinin ''Biz devleti temsil ederiz'' dediğini belirten Çiçek, valilerin de devletin, hükümetin memuru olduğunu ve bütün vatandaşlara eşit bir şekilde hizmet verdiğini belirtti.

Valilerin Cumhurbaşkanı'nın onayı ile atandığını anımsatan Çiçek, ''Valiler, Başbakanı, bakanları temsil eder, devletin ve iktidarın icraatlarını eşit bir şekilde kanunlar çerçevesinde, uygulamakla mükelleftir. Devletin bir memurudur'' dedi.

Çiçek, kanunlar çerçevesinde herkese ayrım yapmadan hizmet ettiklerini ve kanun neyi emrederse onu yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.