BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

60 TL yardım 120 ekmeğe dönüşecek

BESAŞ'a yapılacak 60 TL'lik yardım, ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşların sofralarına 120 ekmek olarak dönecek.

Abone ol

Fiyat politikasıyla her zaman vatandaşın yanında yer alan Türkiye'nin üçüncü, Bursa'nın ise en büyük ekmek fabrikası BESAŞ, yardımlaşmayı toplumun tüm kesimlerine yayacak önemli bir kampanya başlattı.

'Ekmek Sepeti ile Ekmeğimizi Paylaşalım' sloganıyla düzenlenen kampanyanın tanıtımını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürmek için düzenlenen bu kampanyaya herkesin kolaylıkla katılabileceğini söyledi.

BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan'ın da katıldığı toplantıda kampanya hakkında bilgiler veren Altepe, BESAŞ'a yapılan 60 TL'lik yardımla, 1 ailenin günlük 4 adet üzerinden bir aylık ekmek ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.

30 ADET KUPON VERİLECEK

Kampanya çerçevesinde yoksul vatandaşlara 30 adet kupondan oluşan bir koçan verileceğini dile getiren Altepe, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız her 1 kupon ile Besaş bayilerinden 4 ekmek alabilecek. Bu sayede dar gelirli vatandaşlarımız mahcup duruma düşmeden istedikleri BESAŞ bayilerinden ekmek ihtilaçlarını karşılayabilecekler" dedi.

BÜYÜK KURULUŞLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Kampanyaya özellikle büyük sanayi kuruluşlarından destek beklediklerini ifade eden Altepe, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini bu kampanyada sergilemeyi hedeflediklerini vurguladı.

Kampanya çerçevesinde BESAŞ tarafından 'ekmek sepeti' adı verilen bir havuz oluşturuldu. Hayırseverler ekmek sepetine yardımda bulundukça sepette ekmek birikiyor ve bu biriken ekmekler, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın belirlediği ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.

Hayırseverler kampanyaya katılıp kendi istedikleri kişilere yardımda bulunmayı talep ederlerse de ekmek kuponları bağışı yapan kişilere teslim ediliyor.