BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri'den Pakistan'a 527 bin TL

Sel felaketinin ardından zor durumda kalan Pakistanlı vatandaşlar için Kayseri'den 527 bin TL yardım gönderildi.

Abone ol

Pakistan'da 2 Ağustos 2010 başlayan ve günlerce devam eden sel felaketinde 20 milyon Pakistanlının etkilendiğini belirten Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek, "2 bin den fazla kişi hayatını kaybetti.

Söz konusu felaket çok fazla maddi ve manevi kayba sebebiyet verdi. Halen milyonlarca insan barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalıklar nedeniyle yardıma muhtaç durumda bulunmaktadır. Her zaman muhtacın, zayıfın, afetzedenin yanında yer alan ve yardım elini onlara uzatan devlet, tüm ülke genelinde birçok kurumun iştirak edeceği bir yardım kampanyası başlatmıştır. Bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığımızda yaşanan acılara bir nebze olsun merhem olmak istedi. Bu amaçla, 20 Ağustos Cuma günü yurt içinde ve yurt dışında bütün camilerde uygulanmak üzere bir yardım kampanyası açtı. Geçen hafta Cuma günü Kayseri genelinde, camilerden 527 bin 104 TL toplandı. Bu para ilgili hesap numaralarına aktarıldı. Öncelikle gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü tüm Kayserili kardeşlerime teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Ancak ilgili kurumlardan alınan bilgilere göre sel felaketinin boyutunun tahmin edinilenin üstünde olduğunu söyleyen İşlek, "Günlerce devam eden ve halen devam etmekte olan sel ve su baskının yol açtığı felaketin boyutlarının ekranlarda gördüğümüzden daha büyük olduğu bildirildi" diyerek şu şekilde konuştu:

"Tarım arazilerinin ve tahıl ambarlarının sular altında kaldığı ve ciddi boyutta bir açlık ve hastalık tehlikesinin baş göstermesinden dolayı tekrar yardım toplanacaktır. Toplanan yardımların, felaketin açtığı yaraların sarılmasına kifayet etmeyeceği anlaşıldığından, Başkanlığımızca kampanyanın 27 Ağustos Cuma Günü tekrarlanması kararlaştırılmıştır. Ayrıca vatandaşlarımızın gösterdikleri hassasiyet bu hususta müftülüklerimize müracaatları üzerine Başkanlığımız fitre ve zekatların yatırılması için Türkiye Diyanet Vakfı'na bağlı ayrı bir hesap numarası açmıştır. Bu vesileyle Pakistanlı kardeşlerimize sabır ve metanet, afette hayatını kaybedenlere de yüce Allah'tan rahmet dilerim."