BIST 10.939
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,79
HABER /  GÜNCEL

KCK operasyonundan aşk hikayesi çıktı

Şanlıurfa’daki KCK operasyonunun perde arkasında bir aşk hikayesi çıktı. Bakan Atalay operasyonun perde arkasını anlattı.

Abone ol

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen ve BDP’nin “demokratik açılımı baltalıyor” diye eleştirdiği Şanlıurfa’daki KCK operasyonunun perde arkasında bir aşk hikayesi çıktı. BDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanları İbrahim Ayhan ve Adile Fidan’ın da gözaltına alındığı KCK operasyonunun perde arkasını İçişleri Bakanı Beşir Atalay anlattı.

Atalay, TRT’de katıldığı “Enine Boyuna” adlı programda operasyonun imam nikahlı eşinin terör örgütüne gönderilmek için rehin tutulduğunu söyleyen bir kişinin şikayetiyle başladığını söyledi.

‘Eşimi dağa götürecekler’

Şanlıurfa’daki operasyonun KCK operasyonu olarak başlamadığını belirten Atalay, Şanlıurfa’da bir kuaförün camlarının kırılması ve kuaförün şikayet etmesiyle olayın emniyete yansıdığını anlattı. Atalay’a göre, camı kıran kişi, polise “Kuaför, 18 yaşındaki imam nikahlı eşimi PKK kampına katılmak için dağa göndermek istiyor” dedi. Kadın da ifadesinde, “Kuaför PKK’yla bağlantılı,örgütün şehirdeki işlerini yürütüyor. BDP İl Başkanı beni evine götürdü, iki gün orada kaldım. Uyuşturucu işi de yapıyorlar ve beni dağa götürmek istiyorlar” dedi. Bunun üzerine emniyet güçleri tarafından başlatılan operasyonda KCK adına çalışan üyelerin evlerine baskın düzenlendi ve örgüte bağı bulunan 25 kişi gözaltına alındı.

Eşi değil kadın satıcısı mı?

Öte yandan bazı internet siteleri ise kuaförün camlarını kıran Ö. İ. adlı kişinin kadın satıcısı olduğu, G. P. adındaki genç kızı fuhuş için kullanmak istediğini yazdı. Aynı siteler camları kıran Ö. İ.’nin G. P.’ye gözaltına alınan kişiler için “dağa götürmeye çalışıyorlardı” şeklinde ifade vermesi için baskı yaptığını da iddia etti.

Sınır ötesi tezkeresi Meclis’te

Sınır ötesi harekat yapılması için hükümete verilen yetki 1 yıl daha uzatılacak. TSK(Türk Silahlı Kuvvetleri) unsurlarının, Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye yönelik terör tehdidi ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla sınır ötesi harekat düzenlemesi konusunda hükümete 2007 yılında verilen ve geçen yıl 1 yıl daha uzatılan yetkinin 17 Ekim’den itibaren bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.