BIST 10.471
DOLAR 32,62
EURO 35,01
ALTIN 2.429,95
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu üniversitede polis istemiyor!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu YÖK Başkanı Özcan'ın açıklamalarına sert çıktı. Kampüslere polislerin alınmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu bakın ne dedi?

Abone ol

İNTERNETHABER- YÖK Başkanı Özcan'ın üniversitelerin uygun gördükleri alanlarda kampüste görev yapacak sivil polis için yer tahsis etmeleri isteğine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki geldi. Kılıçdaroğlu "Polisin üniversiteye girmesi umarım bir çatışma ortamı ortamı yaratmaz" dedi.

Kanal D'de yayınlanan Genç Bakış programına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. YÖK Başkanı Özcan'ın üniversitelere gerekirse polis tahsis etmeleri isteğiyle ilgili gelen bir soruya Kılıçdaroğlu "vahim bir açıklamadır" diyerek cevap verdi.

Böyle bir uygulamaya şiddetle karşı olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu "Üniversiteye sivil polis getireceğim, diyor. Hangi akıl hangi mantık bunu kabul eder. Üniversiteler özgür olmalı. Bu uygulamaya şiddetle karşıyız. Telefonlar dinleniyordu şimdi demekki insanlar yanyana konuşamayacaklar. Polisin üniversiteye girmesi umarım bir çatışma ortamı ortamı yaratmaz " dedi.

BİZE OY VERİN TÜRBANI ÇÖZELİM

Gündemdeki türban konusuna da değinen Kılıçdaroğlu bu sorunu çözeceklerini ama tek sorunun bu olmadığını söyledi. Sorunun çözümü için öğrencilerden oy isteyen Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Başbakan vardı.

Başbakan Erdoğan'a yaptığı çağrıyı hatırlatan Kılıçdaroğlu "Ben bu sorunu çözeceğiz diyorum. Sayın Başbakan'a çağrı yaptım. Neden 2011'e erteliyor Anayasa değişikliklerini. Sayın Başbakanın önceliği var da bizim yok mu?

Olay sadece bir başörtüsü sorunu değil. Peki başı açıkların sorunu yok mu? onlarında sorunları var. Sorunu çözeceğiz ama oturup bir masanın etrafında sağlıklı tartışacağız. Ama eğer sadece benim sorunumu çöz derseniz bu olmaz. Siz bize oy verin bakın biz sizin sorununuzu nasıl çözeceğiz"
dedi.