BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,10
ALTIN 2.494,76
HABER /  SPOR

Kayserispor Alkmaara bileniyor

UEFA Kupası 1. tur ilk maçı için Hollanda'da bulunan Kayserispor, yarınki maça hazır

Abone ol

Bugün öğleden sonra özel bir uçakla Hollanda'ya gelen Kayserisporlu futbolcular, akşam maçın yapılacağı Alkmaar DSB Stadı'nda yaklaşık 1.5 saat süren bir çalışma yaptılar.

Çalışmanın ardından Kayserisporlu futbolcular, otele geçerek maç saatini beklemeye başladılar. Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, çalışma öncesi düzenlediği basın toplantısında, Kayserispor olarak bu maçta Türkiye'yi en iyi biçimde temsil edeceklerini ve bunu için çaba gösterdiklerini söyledi.

Kazanmak için maça çıkacaklarını belirten Sağlam, ''Yenilmeye gelmedik. Buradan alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz'' dedi. Sağlam, takım kadrosunda yalnızca Tayfun'un sakat olduğunu, Galatasaray'dan alınan Uğur'un da statü gereği oynayamayacağını söyledi. Sağlam, yarın maçı izlemeye gelecek futbolseverlere güzel bir maç izlettirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

AZ ALKMAAR CEPHESİ

AZ Alkmaar Teknik Direktörü Louis Van Gaal da düzenlediği basın toplantısında, Kayserispor karşısında, Hollanda Ligi'nde son 3 maçta başarılı bir performans çizen takım kadrosunda bir değişiklik yapmayacağını söyledi. Kesinlikle ilk maçı kazanmak istediklerini vurgulayan Van Gaal, favori olmalarına karşın beklenmedik bir sürprizle karşılaşmak istemediklerini bildirdi. Van Gaal, Kayserispor'un muhtemelen savunma ağırlıklı oynayacağını, savunma yaparken de tüm yeteneklerini ani gol aramaya yöneltebileceğini, bu nedenle kendilerinin de savunmada dikkatli olacaklarını anlattı.

İlk maçı kendi sahalarında oynamalarının hem olumlu hem de olumsuz tarafı bulunduğunu belirten Van Gaal, çok ağır bir dönemi geride bıraktıklarını, takım kadrosundaki oyuncuların büyük bölümünün milli takımda yer aldığını ve son lig maçının da kendileri için çok yorucu geçtiğini anlattı. Van Gaal, tüm bunlar dikkate alındığında en azından dinlenme açısından Alkmaar'da oynamanın yararlı olacağını kaydetti.