BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.468,29
HABER /  GÜNCEL

Ankaraya 72 saat süre tanındı

Irak'ta çalışan bir Türk işçisini kaçıran örgüt Ankara'ya taleplerini bildirdi.

Abone ol

Reuters’in haberine göre, az bilinen "Adalet Aslanları Tugayları" örgütü, El Kaide gibi islami terör gruplarının kullandığı bir internet sitesinde yayımladığı açıklamada, Ankara’nın, Tek’in çalıştığı şirketi, Irak’taki çalışmalarını 72 saat içinde durdurmaya zorlamasını isteyerek, aksi halde rehineyi öldüreceğini belirtti.

Yıldırım Tek, 27 Temmuzda kaçırılmıştı.

Reuters ajansının haberinde, bir internet sitesinde yayımlanan görüntülerde, elleri zincirlenmiş, başına kalaşnikof dayatılmış haldeki Tek’in, Türkçe olarak muhtemelen serbest bırakılmasını talep ettiği belirtildi.

Tek’in üzerinde, ABD’nin Guantanamo’da alıkoyduğu terör zanlılarının giydiklerine benzer turuncu bir giysi olduğu ifade edildi. "Adalet Aslanları Tugayları" örgütü, bir internet sitesinde yayımladığı açıklamada, Türk hükümetinden, Tek’in çalıştığı, Samava’da faaliyet gösteren şirketin 72 saat içinde faaliyetine son vermeye ikna etmesini istemiş, aksi halde rehineyi öldüreceğini belirtmişti.

Tek’in geçen ay yayınlanan görüntülerinde, "Kurtulabilmem, ülkeme ve çocuklarıma ve aileme dönebilmem için hükümetimin beni kaçıranların isteklerini yerine getirmesini istiyorum" dediği bildirilmişti.

Görüntülerde Tek, merkezi Ankara’da bulunan "Vinsan" inşaat şirketi için çalıştığını söylemişti.

Kaynak: