BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Kavurucu sıcaklar terk ediyor

Türkiye'nin bu akşamdan itibaren yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Abone ol

Türkiye'nin bu akşamdan itibaren yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Yağışlarla birlikte sıcaklıklarda da düşüş yaşanacağı bildirilirken, sıcaklığın 40 derecenin üzerinde seyrettiği Güneydoğu'da, çarşamba gününden sonra havanın mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, bugün Marmara, Kuzey Ege ile öğleden sonra ve akşam saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de yağış bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Trakya ve İstanbul çevrelerinde etkili olacak. Yarın ise Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz ile öğleden sonra ve akşam saatlerinde İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yağış görülecek. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar, Doğu Karadeniz'de etkili olacak.

Tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yağış alan yerlerde azalarak mevsim normallerine inecek, Güneydoğu'da da önemli bir değişiklik olmayacak. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Siirt'te çarşamba günü hava sıcaklığı 40 derecenin altına ilk kez düşecek.

Yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde, salı günü ise Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Diyarbakır Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre ise Diyarbakır'da hava sıcaklığının 45 gündür 40 derecenin altına düşmedi. Türkiye'yi etkisi altına alacak yağışlı hava nedeniyle Diyarbakır'da 1,5 aydan sonra hava sıcaklığı ilk kez 40 derecenin altına düşecek.