BIST 9.998
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.402,70
HABER /  GÜNCEL

30 Ağustosta kapalı yollar

İşte 30 Ağustos'ta Ankara ve İstanbul'da trafiğe kapatılacak yollar..

Abone ol

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla İstanbul"da yapılacak törenler nedeniyle 29-30 Ağustosta bazı yollar araç trafiğine kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Vatan Caddesi ile bu caddeye çıkan tüm yolların 30 Ağustosta 07.00 ile 16.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Açıklamada, aynı saatler arasında Topkule, Mahmutbey Köprüsü, Vatan Caddesi, Oğuzhan Caddesi, Millet Caddesi Topkapı-Edirnekapı Kavşağı, Vatan Caddesi kesişim noktası, Mahmutbey Yolu ve Topkule güzergahı, 08.00 ile 16.00 saatleri arasında da Mahmutbey Köprüsü ile Sultançiftliği kavşağı arasında kalan yolun araç trafiğine kapalı olacağı kaydedildi.

Mahmutbey Köprüsü-Habipler yolunun ise 29 Ağustos günü saat 13.30"dan 30 Ağustos günü saat 16.00"ya kadar araç trafiğine kapatılacağı ifade edilen açıklamada, Üsküdar"daki tören nedeniyle de 30 Ağustos günü saat 07.00"den itibaren Demokrasi Meydanı"ndan Harem Sahil Yolu ile Harem"den Üsküdar Sahil Yolu"nun tören bitimine kadar araç trafiğine kapatılacağı bildirildi.



ALTERNATİF YOLLAR

Açıklamada, söz konusu saatler arasında, D-100 Karayolu"ndan gelerek Vatan Caddesi"ni kullanacak sürücülerin, Haliç Tüneli, Edirnekapı, Fevzipaşa Bulvarı, Aksaray şeklinde veya Haliç Tüneli, Ayvansaray ışıklardan Balat yolunu takiben Unkapanı ve Sirkeci istikametlerini kullanabilecekleri kaydedildi. E-80 Karayolu"nu kullanacak sürücülerin de Milliyet Gazetesi karşısından TEM istikametini tercih edebilecekleri belirtilen açıklamada, Sahil Yolu"nu kullanacak sürücülerin ise Yenikapı-Kumkapı-Sirkeci istikametini kullanabilecekleri ifade edildi.

Vatan Caddesi"ni kullanarak Fatih"teki hastanelere gelen ambulans ve diğer sürücülerin de Sahil Yolu"nu tercih ederek Samatya"dan Cerrahpaşa, Çapa, Haseki veya Vakıf Gureba hastanelerine ulaşabilecekleri ifade edilen açıklamada, Fatih istikametinden aynı gerekçelerle hastanelere gideceklerin de Atatürk Bulvarı-Aksaray ve Millet Caddesi güzergahını kullanabilecekleri vurgulandı. Açıklamada, Üsküdar"daki sürücülerin de Demokrasi Meydanı"ndan Üsküdar Halk Caddesi, Yenitoptaşı Caddesi"ne ve Selmani Pak Caddesi"nden Cumhuriyet Caddesi ve Bağlarbaşı"na, Harem İskele Caddesi"nden de duvardibi ışıklara yönlendirilecekleri bildirildi.

ANKARA

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü törenleri dolayısıyla Hipodrom ve Anıtkabir çevresindeki bazı yollar Çarşamba günü trafiğe kapatılacak. Anıtkabir, 30 Ağustostaki tören nedeniyle, yarın saat 13.00"den itibaren 30 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00"e kadar ziyarete kapalı olacak. Ayrıca Anıtkabir"deki 1 ve 2 No"lu kapılar, 30 Ağustos Çarşamba günü saat 08.40"dan tören sonuna kadar kapalı tutulacak. Korteje dahil zevat ile tören meydanında bulunacak personel ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce isimleri belirlenmiş basın mensuplarının haricinde başka hiç kimse tören sonuna kadar Anıtkabir"e alınmayacak. Anıtkabir çevresindeki Akdeniz ve Gençlik caddelerinin sağ şeritleri de tören süresince taşıt trafiğine kapatılacak.

KAPALI YOLLAR

Zafer Bayramı resmi geçit törenin gerçekleştirileceği Hipodrom (Atatürk Kültür Merkezi) çevresindeki yollar da 08.00-13.30 saatleri arasında trafiğe kapatılacak. Buna göre, Çiftlik Kavşağı, Migros (Akköprü) Kavşağı, Kazım Karabekir Kavşağı, Konya Yolu (Balgat Köprüsünden Emniyet Müdürlüğü önüne kadar olan kısım), Ulaştırma Kavşağı, İstanbul Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi Turgut Özal Bulvarı, Hipodrom Caddesi, Yenimahalle Köprüsüne kadar olan yol güzergahı kullanılamayacak. Aynı gün Anıtkabir"de yapılacak törenler nedeniyle Gençlik Caddesinin Tandoğan Kavşağından geliş istikametinin sağ şeridi ile Akdeniz Caddesinin Gençlik Caddesine gidiş istikametinin sağ şeridi, Genelkurmay Başkanlığı"na yapılacak tebrikat töreni nedeniyle de Milli Müdafaa Caddesi, programlar tamamlanana kadar trafiğe kapalı olacak.

TÖRENLER

Büyük Zafer"in 84. yıldönümü, 30 Ağustos Çarşamba günü tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC"de törenlerle kutlanacak. Başkent"teki 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları, saat 08.30"da Atatürk anıtlarına çelenk konulması ve devlet protokolünün Anıtkabir"de Ulu Önder Atatürk"ün kabrini ziyaretiyle başlayacak. 30 Ağustos itibariyle Genelkurmay Başkanlığı"na atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Anıtkabir ziyaretinin ardından Genelkurmay Karargahında kutlamaları kabul edecek. Zafer Bayramı kutlamaları, devlet protokolü ve vatandaşların katılımıyla Hipodrom"da gerçekleştirilecek. Başkentte saat 12.00"de kutlamalar çerçevesinde 21 pare top atışı yapılacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları da Devlet Mezarlığı"nı ziyaret ederek Milli Mücadele"de görev almış komutanların isimlerinin yazılı olduğu anıta çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunacak. Devlet Mezarlığı"nı ziyaretin ardından Kara Harp Okulu"nda diploma töreni yapılacak. Cumhurbaşkanı Sezer"in de katılacağı törende, yeni mezun olan teğmenler diploma alarak kılıç kuşanacaklar. Gazi Orduevi"nde Orgeneral Büyükanıt"ın vereceği resepsiyona ise devlet protokolünün yanı sıra üst düzey komutanlar, bürokratlar katılacak. Resmi program, Gazi Orduevi"ndeki Zafer Bayramı resepsiyonunun ardından sona erecek.