BIST 10.614
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.432,50
HABER /  GÜNCEL

RTÜK spora el attı

RTÜK Başkanı Akman, spor müdürleriyle Dedeman Oteli'nde bir araya geldi.

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Dr. Zahid Akman, ülkede yapılan genel yayını başarılı bulduğunu, ancak spor yayıncılığı için aynı şeyi söyleyemeyeceğini bildirdi. Akman, televizyon kanallarının spor müdürleriyle Dedeman Oteli'nde bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan RTÜK Başkanı Akman, Türkiye'de yapılan genel yayıncılığı başarılı bulduğunu belirterek, ''Ancak, spor yayıncılığı için aynı şeyi söyleyemem'' dedi. Akman, bu durumun spor programlarının az ve kısa süreli olmasından kaynaklandığını ifade ederek, genel yayın yönetmenlerinin spor programlarına daha fazla yer ayırma zorunluluğu olduğunu söyledi.

Akman, spor müdürleriyle ülkedeki spor programları ve sporun geleceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, ''Toplantıda spor programlarının içeriği ve sporun gençler için cazip hale gelebilmesi için nelerin yapılabileceği konusunda konuştuk. Reklam gelirleri ve sponsorluğu masaya yatırdık. En önemlisi bu diyaloğun devam etmesi konusunda fikir birliğine vardık'' diye konuştu. RTÜK olarak 13 ay önce yenilendiklerini ifade eden Akman, şunları kaydetti:

''Özellikle ligin yeni başlamasıyla birlikte, tartışmaların eskisi gibi olduğunu görüyoruz. Bazen suni, bazen de konuşulması gereken konular konuşuluyor. Turkcell Süper Ligi'nde alınan kararlar ve bunlarla ilgili olan tartışmalar ulusal kanallarda yer alıyor, futbolcuların ve yöneticilerin açıklamalarına yer veriliyor ve bunlarla ilgili yorumlar yapılıyor. Müdürlerle yaptığımız toplantıda spor programlarıyla ilgili neler yapılabilir, bunun üzerine konuştuk.''

Zahid Akman, programlarda yapılan bu tür tartışmaların sporla bağdaşmayan bir hale geldiğini dile getirerek, ''RTÜK olarak böyle davranışlara izin vermeyeceğiz. Bu üslup alışkanlık haline getirilirse gerekli müeyyideleri yapacağız. Genel yayın yönetmenlerinin de tek başına reyting ve reklam gelirlerini düşünerek toplumsal sorumluluktan uzak olmamalarını istiyorum'' diye konuştu. Akman, kurallara uymayanları aşamalı bir şekilde cezalandıracaklarını vurgulayarak, ''Aşamalı ceza sistemi spor programlarına uygulanacak. Kişilik haklarına saldırı yapılıyor. Gençlere ve çocuklara zarar verecek yayın içeriği var. Bu konuda 4. maddemiz açık. Bu tür ihlallere de ceza uygulanacak. Bu cezalandırma yayın lisansının iptaline kadar gidiyor'' dedi.