BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,71
ALTIN 2.389,92
HABER /  GÜNCEL

Katilin soğukkanlılığı tüyler ürpertti

Anne ile 4 yaşındaki kızını kıtır kıtır kesen katilin soğukkanlılığı tüyler ürpetti.

Abone ol

Edirne'de, anne ve 4 yaşındaki oğlunu 39 bıçak darbesiyle öldüren cinayet zanlısı 31 yaşındaki Y.K. yakalandı. Zanlının cinayetten sonra olay yerine ve cenazeye giderek eşini ve oğlunu kaybeden Emin Kılıç'ı teselli ettiği ortaya çıktı.

Edirne'de, 27 Mayıs günü Fatih Mahallesi, Capoğlu Apartmanı'nın 4 numaralı dairesinin yatak odasında uyuyan 4 yaşındaki Hamza Kılıç'ı 4 bıçak darbesiyle öldürüp daha sonra boğazını kesen, anne 37 yaşındaki Ayşegül Ateşoğlu'nun da 34 bıçak darbesinden sonra boğazını keserek öldüren katil zanlısı 31 yaşındaki Y.K., olay yerinden alınan kan örneklerinin incelenmesi sonucu yakalandı.

Edirne'deki tüyler ürpertici cinayet, adım adım çözüldü. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü'nün titiz çalışması 160 kişiden alınan kan örneklerinin incelenmesiyle tamamlandı. Adli Tıp Kurumu'ndan kan örneklerinin dün gece savcılığa ulaştı. Cinayet mahallinden alınan kan örneklerinin 31 yaşındaki Y.K.'ya ait olduğu belirlendi. Savcı Cengiz Özülkü, şüphelinin takip edilmesi konusunda Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerine talimat verdi.

TAKİBE ALINDI

Savcı Özgülkü'nün talimatıyla şüpheli Y.K. sonuçların gelmesinden sonra adım adım takibe alındı. D-100 Karayolu üzerindeki ekmek fabrikasında, servis şoförü olarak çalışan şüpheli, işyerinden çıkıp evine gidene kadar izlendi. Sabaha kadar evin çevresinde nöbet tutan polisler, şüpheliyi evden çıkıp işyerine gidene kadar yeniden takibe aldı. Ekmek fırınında bu sabah işe giden şüpheli yine işbaşı yaptı. Daha sonra ekmek kasalarını araca yükleyip müşterilerine servis yapmak için çıktı. Şüpheliyi yine takibe alan polisler, Karaağaç Mahallesi'nde servis için durduğunda kıskıvrak yakaladı.

ŞAŞIRDI, SESSİZ KALDI

Polislerin kendisini gözaltına alması karşısında şaşkına dönen şüpheli, ‘ne oluyor’ diye sordu. Polislerin cinayet şüphesiyle kendisini gözaltına aldığını bildirmesiyle Y.K. kendisine yöneltilen sorulara ‘sessiz kalma’ hakkını kullandı.

SAVCI ÖZÜLKÜ SORGULADI

Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen cinayet zanlısı Y.K., burada bizzat Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü tarafından sorgulandı. Savcı Özülkü şüpheliye yasal haklarını anlattıktan sonra, kendisinden alınan kan örneğiyle cinayet mahallinden alınan kan örneğinin ayni oyduğunu söyledi.
Savcı Özülkü'nün bu sözleri üzerine zanlı, cinayeti işlediğini itiraf etti. Zanlı Y.K., cinayet sırasında üzerinin kanlanmadığını ve suç aleti bıçağı yolda bir çöp bidonuna attığını da itiraf etti. Y.K., sorgusunun ardından akşam saatlerinde büyük bir gizlilik içinde eve götürülerek tatbikat yaptırıldı.

ADLİYEYE ÇELİK YELEKLE GETİRİLDİ

Hunharca işlenen cinayetin zanlısı Y.K. bu akşam saat 21.00 sıralarında büyük gizlilik içinde çelik yelek giydirilerek adliyeye getirildi. Adliyede de bir kez Savcı Cengiz Özülkü tarafından sorgulanan şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

CESETLER ÇIKARILIRKEN YARDIMA GELDİ

Şüpheli Y.K.'nın, cinayet sonrası büyük bir soğukkanlılıkla olayın yaşandığı 26 Mayıs günü, akşam saatlerinde cesetlerin çıkarıldığı sırada olay yerine geldiği de ortaya çıktı. Şüphelinin yakınlarını kaybedenlerin koluna girerek, ‘Sabırlı olun, başsağlığı dilerim’ dediği de öğrenildi. Cinayetin ardından, bir gün sonra yapılan cenaze törenine de katılan zanlının burada anne ve oğulun tabutunu taşıdığı da kaydedildi.