BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  DÜNYA

MEBin bahçesinde dilek ağacı

Bağımsız Eğitimciler Sendikası'na bağlı bir grup, beklentilerini ağaca astı.

Abone ol

Bağımsız Eğitimciler Sendikası'na bağlı bir grup, yeni eğitim ve öğretim yılından beklentilerini Milli Eğitim Bakanlığı bahçesinde bulunan ladin ağacına astı.

Sendika Başkanı Gürkan Avcı bir grup sendika üyesiyle birlikte gelerek yeni eğitim-öğretim yılı öncesi eylem yaptı. Burada bir basın açıklaması yapan Avcı, bunun 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk eylemi olduğunu belirterek, "14 milyon öğrenci ve 800 bin eğitim çalışanı biraz neşeyle birlikte biraz buruk bir şekilde Pazartesi gününü bekliyor" dedi. Eğitimde yaşanan sorunların devam ettiğini belirten Avcı, şunları söyledi:

"Geçmişe bakıldığında sorunlarını sadece isminin konuşulduğunu görüyoruz. Gerek eğitimciler, gerek öğrenciler, gerekse veliler açısından değişen bir şey yok. 'Eski tas, eski hamam' sözü devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı ve yetkililer yalnızca sorunları konuşmakta, işi icraata dönüştürmemektedir."

Bütün yolları denedikleri, ancak bir sonuç alamadıklarını belirten Avcı, bu nedenle sorunlarını bakanlığın bahçesinde bulunan dilek ağacına asmayı uygun bulduklarını söyledi. Avcı, basın açıklamasının ardından beraberindeki sendika üyeleriyle birlikte isteklerini içeren dövizleri ağaca astı.