BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Kadınların tercihi küçük otomobil

Küçük otomobiller park kolaylığı ile özellikle çalışan kadınlar tarafından tercih ediliyor.

Abone ol

Yoğun trafikte kullanım ve park kolaylığı ile özellikle çalışan kadınlar tarafından tercih edilen küçük otomobillerin pazardaki paylarının giderek arttığı bildirildi. B segmenti olarak adlandırılan küçük otomobillerin toplam pazardan aldığı payın bu yılın 8 aylık döneminde tarihinin en yüksek seviyesine çıktığı belirtildi.

Çukurova Yetkili Otomobil Satıcıları Derneği (YODER) Başkanı Süleyman Onatça, B segmenti olarak tanımlanan küçük otoların satış rakamlarının Türkiye'de en çok ilgi gören ve C segmenti olarak tanımlanan orta sınıf otoların satış rakamlarını yakaladığını söyledi. Küçük otomobillerin, büyük sedan otomobillerdeki konfor ve güvenliği aratmadığını belirten Onatça,

''Küçük otomobillerin müşterilerinin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.
Özellikle çalışan kadınlar yoğun trafikte kullanım kolaylığı nedeniyle otomobilin küçüğünü tercih ediyor'' dedi. Bir dönemin vazgeçilmezi olan sedan otoların saltanatının sallanmaya başladığını belirten Onatça, ''Orta sınıf otomobillerden pay kapan küçüklerin, toplam satışlar içindeki payı 2000'li yıllardan itibaren yükselerek, yüzde 25'lerden yüzde 42'lere çıktı. Yani günümüzde satılan her 100 otomobilden 42'si küçük oldu'' diye konuştu.

TARİHİN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Onatça, B segmenti otomobillerin toplam pazardan aldığı payın bu yılın 8 aylık döneminde ise tarihinin en yüksek seviyesine çıktığını ifade ederek, şunları söyledi: ''Bu dönemde B segmentinin pazardaki payı yüzde 42,2'ye ulaşırken, C sınıfı otoların payı ise yüzde 42,4 oldu. B segmentte yıl sonu itibariyle satışların 170-190 bin, C segmentte ise 160-180 bin adet arasında satış bekleniyor.'' Onatça, küçük otomobillerin kullanım kolaylığının yanı sıra ekonomik yakıt tüketimi ve daha ucuz olmaları nedeniyle de tercih edildiğini sözlerine ekledi.