BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Sessiz yürüyüşte Öcalan sesleri

Diyarbakır'daki terör saldırısını protesto için "sessiz yürüyüş"te yine sloganlar atıldı.

Abone ol

Diyarbakır'da 10 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının ardından kentteki siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve dernekler biraraya gelerek saldırıyı protesto etti. ‘Sessiz yürüyüş'e katılanlar sık sık bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atınca DTP’liler tarafından uyarıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde toplanan AKP, CHP, SHP, DTP, SP, ANAP ve DYP il başkanları ile sivil toplum örgütleri, oda, baro ve dernek temsilcileri ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve parti yöneticilerinden Aysel Tuğluk yakalarına yası simgeleyen siyah ve barışı singeleyen beyaz kurdele takarak kolkola girerek patlamanın meydana geldiği Koşuyolu Parkı'na kadar yürüdü.

Kalabalık burada üzerinde ‘Lanetliyoruz’ yazısı bulunan siyah çelengi Koşuyolu Parkı içinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önüne bıraktı. Parkta toplananların sayısı yaklaşık 5 bin kişiyi buldu. Zafer işareti yapan gruptakiler sık sık Kürtçe ‘Yaşasın Başkan Apo’ ve ‘İnadına barış’, ‘Katiller hesap verecek’ sloganları atınca DTP’li yöneticiler, “Buraya sessiz bir şekilde protestomuzu yerine getirmeye geldik. Lütfen slogan atmayın'' uyarısında bulundu.
      
Basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Sezgin Tanrıkulu, büyük acı yaşadıklarını, bu saldırıyı kınayıp lanetlediklerini söyledi. Tanrıkulu, şöyle devam etti:
     
“Saldırının failleri ve arkasındaki güçlerin bir an evvel ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz. Diyarbakır’da, Türkiye’de ve dünyada şiddet istemiyoruz. Diyarbakır’da geliştirilen bu terör eylemi kim tarafından ve hangi amaçla gerçekleştirilmiş olursa olsun, ortak sorunlarımızın barışçıl yöntemlerle çözülmesi için gerçekleştirilmeye çalışılan barış çabalarına ateşkes taleplerine ve girişimlerine karşı yapılmış olarak kabul ediyoruz. Burada bugün tepkimizi sessiz şekilde ortaya koyduk. Bu sessizliğimiz aynı zamanda şiddete karşı olmanın ve barış talebinin haykırışıdır. Diyarbakır’da bir araya gelen siyasi partiler, meslek örgütleri, dernekler, vakıflar, sendikalar, tüm sivil toplum Diyarbakır halkı burada bir arada. Şiddete karşı ateşkes taleplerine sahip çıkmakta ve barış istemektedir.'' Tanrıkulu, 3 günlük yasın sona erdiği belirterek, esnaflardan kepenklerini açmalarını istedi. Kalabalık koşuyolu parkındaki bombanın patladığı yere karanfiller bırakarak sessizce dağıldı. Çağrının ardından kepenkler de açılmaya başlandı.