BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.384,64
HABER /  SPOR

Derbide muhtemel onbirler

Sezonun ilk derbisinde Galatasaray ve Beşiktaş'ta son durum ne?

Abone ol

Turkcell Süper Ligi'nde sezonun ilk derbi maçında Galatasaray ile Beşiktaş, yarın Mecidiyeköy'de karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bülent Gökçü ile Kemal Yılmaz yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Hüseyin Göçek.

Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak dev maçta hakem gözlemciliklerini Necmi Temizel ile Musa Eryılmaz, federasyon temsilciliklerini ise Orhan Kaya Tok ve Doğan Ertuğrul yapacak.

Turkcell Süper Ligi'nin son şampiyonu Galatasaray ile sezona Almanya'da düzenlenen Süper Kupa maçında ezeli rakibini yenerek başlayan Beşiktaş, derbi maçın hazırlıklarını bu akşam basına kapalı yapacakları antrenmanlarla tamamlayacak ve kampa girecekler.

GALATASARAY'DA TEK HEDEF 3 PUAN

Bu sezon ligde yaptığı ilk 5 maçta 4 beraberlik, 1 galibiyet alan Galatasaray, derbi maçta mutlak galibiyeti hedefliyor. Ligde son 3 maçında berabere kalan, hafta içinde de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde evinde Fransa'nın Bordeaux takımıyla yenişemeyen sarı-kırmızılılar, büyük taraftar desteği altında oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılarak, taraftarlarını sevindirmek amacında.

''Cim Bom''da sakatlıkları süren Tolga Seyhan, Orhan Ak, Necati Ateş ve Ergün Penbe derbi maçta forma giyemeyecek. Dünkü idmanı yarıda bırakan yeni transfer Marcelo Adrian Carrusca'nın durumunun ise maç öncesi netlik kazanacağı bildirildi.

BEŞİKTAŞ DA GALİBİYET İSTİYOR

Ligdeki son maçında Trabzonspor'a yenilerek taraftarlarını düş kırıklığına uğratan Beşiktaş'ta da derbi öncesi bütün hesaplar 3 puan üzerine yapılıyor.
Hafta içinde UEFA Kupası 1. tur ilk maçında Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını zorlandığı maçta son anlarda bulduğu gollerle 2-0 yenerek moral bulan siyah-beyazlılar, ligde geçen sezon her 2 maçta da yenildiği ezeli rakibini sahasında mağlup ederek, taraftarlarına galibiyet hediye etmek istiyor.
''Kara Kartallar''da kırmızı kart cezalısı İbrahim Toraman yarınki derbide forma giyemeyecek. Sakatlığı süren Gökhan Zan'ın durumunun ise maç öncesi belli olacağı açıklandı.

MUHTEMEL 11'LER

Ezeli rakiplerin sezonun ilk derbi maçına şu 11'lerle çıkması bekleniyor:
Galatasaray: Mondragon, Cihan, Tomas, Song, Ferhat, Hasan Şaş, Inamoto, Mehmet Topal, Arda, Ümit (Hasan Kabze), Hakan Şükür.
Beşiktaş: Runje, Ali Tandoğan, Koray, Baki (Gökhan Zan), İbrahim Üzülmez, Burak, Kleberson, Delgado, Mehmet Sedef (İbrahim Akın), Bobo (Gökhan Güleç), Nobre.