BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.450,43
HABER /  GÜNCEL

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da sel felaketi! Hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor 77 kişi kayıp

Batı ve Orta Karadeniz'de yaşanan sel felaketinde can kaybı artmaya devam ediyor. AFAD, Kastamonu'da 49, Sinop'ta 9, Bartın'da bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 70 kişi hakkında kayıp ihbarı yapıldığını duyurdu.

Abone ol

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi ile Sinop ve Bartın'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. AFAD son dakika açıklamasında ölenlerin sayısının 59'a yükseldiğini duyurdu. İşte bölgeden son dakika haberleri...

AFAD AÇIKLADI: ÖLENLERİN SAYISI 59 OLDU

 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), “Yaşanan sel nedeniyle 59 vatandaşımız (49 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir" açıklaması yaptı. 

SAHİLDE ARAMA SÜRÜYOR

 Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen gönüllü arama kurtarma ekipleri de çalışmalara destek veriyor. ANDA Kardeşe Vefa Derneği arama kurtarma ekipleri oldu. Diyarbakır ve Batman'dan gelen 2'si kadın 5 kişilik ekip, Ezine Çayı'nın Karadeniz'le buluştuğu Abana sahilinde aramalara destek oldu. Sel sularının döküldüğü bölgede kaybolan kişileri arayan ekipler, sel suları ile Karadeniz'e sürüklenen bir köpeği de son anda kurtardı.

İçişleri Bakanı Soylu: 77 kişi için kayıp ihbarı var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selin ardından yapılan kayıp ihbarlarının sayısını açıkladı. Bakan Soylu, Bozkurt'ta 62 kişi için kayıp ihbarı bulunduğunu belirten Bakan Soylu, Sinop'ta ise 15 ki için kayıp ihbarı yapıldığını ve toplam kayıp ihbarı sayısının 77 olduğunu duyurdu. Bakan Soylu, "Bunların hepsi kayıptır demiyoruz. İhbar üzerinden gidiyoruz. " dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Selin vurduğu Bozkurt'tan hüzünlendiren görüntüler! Her şey sokaklara saçıldı
Foto Galeri Selin vurduğu Bozkurt'tan hüzünlendiren görüntüler! Her şey sokaklara saçıldı Galeriye Gözat