BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Kaset skandalı anketlere böyle yansıdı

Genar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen, son seçim anketini canlı yayında açıklayarak analizlerde bulundu.

Abone ol

Genar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen seçimlere 18 gün kala son yapılan seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Kaset skandalı gündemiyle devam eden siyasetin partilere olan etkisini analiz eden Şen, MHP'nin baraj altında kalmayacağını söyledi.

Kanal A'da "Siyaset Masası" programına katılan Genar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen, son yapılan seçim anketinin sonuçlarını ve kaset skandalının ardından MHP'nin oy oranlarını ilk kez canlı yayında açıkladı. Programda, kaset skandalıyla istifa depremi yaşayan MHP'nin oy oranı, AK Parti'nin oy oranlarının yüzde 50'yi bulup bulamayacağı, CHP'nin oylarındaki artış ve BDP'nin desteklediği kaç bağımsız adayın Meclis'e girebileceği masaya yatırıldı. 

MHP'NİN BARAJ SORUNU YOK

Genar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen, kaset skandalının ardından yapılan anketin sonuçlarını açıklayarak analizlerde bulundu:

"Son anketlere baktığımız zaman AKP eski yerinde görünüyor. Oy oranı yüzde 47-48 görünüyor. 50 olmaz, yukarı da çıkmaz. CHP yüzde 25-26 arasında görünüyor. MHP yüzde 11  civarında görünüyor. BDP parti olarak da girse bağımsız adaylara destek vererek de girse yüzde 5-7 arasında görünüyor.

AMAÇLARINA ULAŞAMADILAR

Burada MHP çok az bir oy kaybediyor fakat kaset skandalının patlak vermesiyle bu skandalın arkasında olanların amacına ulaşmadığı yani MHP'nin barajın altında kalmadığını görüyoruz"