BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.400,40
HABER /  EKONOMİ

Kartınızın faizi ne kadar?

Kredi kartında azami gecikme faiz oranı değişti. Kredi kartınızın faizini öğrenmek için mutlaka okuyun.

Abone ol

Bankaların, kredi kartı işlemlerinde uygulayacakları aylık azami gecikme faiz oranı, YTL için yüzde 6,88, ABD Doları için yüzde 3,34, avro için yüzde 3,05 olarak belirlendi.

Merkez Bankası'nın, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasını da içeren 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'na dayanarak hazırladığı ''Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ''i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ ile kredi kartı düzenleme yetkisine haiz bankalar ile diğer kuruluşlarca kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi ve gecikme faiz oranları düzenlendi.

Kredi kartı işlemlerinde aylık azami akdi faiz oranı, YTL için yüzde 5,75, ABD Doları için yüzde 2,68 ve avro için yüzde 2,53 olarak belirlendi.

Aylık azami gecikme faiz oranı ise YTL için yüzde 6,88, ABD Doları için yüzde 3,34 ve avro için yüzde 3,05 olarak uygulanacak. Katılım bankaları, tebliğdeki akdi faiz oranını ''kar payı'', gecikme faizini ise ''gecikme cezası'' olarak uygulayacak. Kredi kartı düzenleme yetkisine haiz bankalar ile diğer
kuruluşlar, kredi kartı işlemlerinde uygulayacakları faiz oranlarını, 1 Haziran 2006'ya kadar tebliğ hükümlerine uygun hale getirecekler.