BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  GÜNCEL

Kurtlar Vadisine yasak

RTÜK, Show TV'yi uyardı. Kurtlar Vadisi, TV'nin genel müdürününün talimatıyla 10 dakika sonra kesildi

Abone ol

Ve sonunda beklenen oldu. 'Kurtlar Vadisi' dizisinin Show TV'de ekrana gelen eski bölümlerinin yayınına son verildi. Liselerdeki şiddet olaylarında dizi karakterlerinin 'özendirici etkisi'nin değişik platformlarda sıkça gündeme getirilmesi üzerine RTÜK harekete geçmiş ve daha önce de aynı konuda uyardığı Show TV yönetimine dizinin yayınına son verilmesi yönündeki 'tavsiye kararım' bildirmişti.

Show TV yönetimi Cuma günü boyunca, geç saatlere kadar konuyu tartıştı, RTÜK ile görüş alışverişinde bulundu. Show TV izleyicileri ise 'Kurtlar Vadisi'nin yayınlanacağı belirtilen 22.30'a kadar ekranlarda diziyle ilgili tanıtımların dönüşüne şahit oldu. Dizi, belirtilen saatte yayına girdi. Ancak 10 dakika sonra reklam arası verildi. Dönüşte 'Kurtlar Vadisi'nin yerine 'Cemile' dizisi ekrandaydı. Oysa 'Cemile'nin tekrarı gündüz kuşağında da yayınlanmıştı. Böylelikle Show TV, "aynı gün içinde aynı dizinin aynı bölümünü iki kez yayınlayarak" bir ilke imza attı.

Genel müdür talimatı
Söz konusu 'oto sansürün' ise Show TV'nin Genel Müdürü Saner Ayar'ın talimatıyla uygulandığı anlaşıldı. Ayar, hem RTÜK'ten gelen uyanlar, hem de 'gündemin hassasiyeti' nedeniyle, yayın akışında yer aldığını bilmediği 'Kurtlar Vadisi'ni ekranda görünce hemen telefona sarılmış ve "Diziyi yayından alın" talimatını vermişti. 'Kurtlar Vadisi' geçen hafta içinde iki kez Show TV'nin yayın akışında yer aldığı halde, son dakika değişiklikleriyle ekrana getirilmemişti.

Umut verici gelişme
Show TV'nin ekstra harcama yapmadan, sadece tekrar bölümleri yayınlayarak bölüm başına en az 250 bin dolar reklam geliri elde ettiği bir diziyi 'sosyal kaygılar gözeterek' yayından alması ise bundan sonraki sektörel uygulamalar için umut verici bir örnek olarak yorumlandı.

Yine reyting aldı
Diğer yandan 'Kurtlar Vadisi'nin Show TV'deki kısa süreli gösterimi bile önemli reyting puanları elde etti. Dizi, tüm izleyici grubunda 7.2 izlenme oranı ve 19.1 izlenme payı ile beşinci olurken, yüksek sosyo-kültürel ve ekonomik düzeyi ifade eden A/B grubunda ise 4.8 izlenme oranı ve 14.2 izlenme payı elde ederek sekizinci sırada yer aldı.

Haber: Yüksel AYTUĞ
Kaynak: Vatan