BIST 10.511
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.473,95
HABER /  GÜNCEL

Bakandan şok sözler

Bakan Eker'in açıklamaları Güneydoğu'da çocukları kimlerin ne şekilde kullandığını gözler önüne serdi.

Abone ol

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, esnafa zorla kepenk kapattırıldığını ve bunun bir ilk olduğunu belirterek, “1990’lardaki gibi kan dökülmesi bekleniyordu. Ama güvenlik kuvvetleri demokratik standartlar ölçüsünde karşılık verdi'' dedi.

Bakan Mehdi Eker, bugün sanayi sitesindeki esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eker, son birkaç gündür Diyarbakır’da ilklere tanık olduğunu vurgulayarak, “Esnafa zorla kepenk kapattırılıyor. Bu bir ilktir. Çocukları kullanarak 1990’daki gibi çok kan dökülmesini bekliyorlardı. Ama güvenlik kuvvetleri sivil ve demokratik standartlar ölçüsünde savunma şekliyle karşılık verdi. Terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması kapsamında esnafın zararları karşılanacaktır'' dedi.

‘DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE SAĞLIK KURULUŞLARI HEDEF ALINMAZ’
“İdare veya kamu kuruluşlarına taş atılırken, molotof kokteyli atılırken buraya yatırımcı getiremezsiniz'' diyen Bakan Eker, şöyle devam etti:

“Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir savaş ortamında sağlık kuruluşları hedef olamaz. Ama burada sağlık kuruluşları yakıldı. Ambulanslar taşlandı. Bunu hiçbir şeyle izah edemezsiniz. Amaç demokratik hak arama ise bunu sağlık kuruluşlarına saldırarak elde edemezsiniz. Çocuklarla konuştum 5 YTL ve molotof kokteyli vermişler. Bunlarda gidip sağa sola bunu atmıştır.'' Bakan Eker, Diyarbakır Valisi ve Vali Yardımcıları'nın fişlenme iddiasıyla ilgili bir soruya ise Genelkurmay'ın bunu kabul etmediğini belirterek, “Ama ortada fişler var. Şu anda resmi bir değeri yoktur bu fişlerin. Belki bunlar her zaman ve her yerde yapılan bireysel çalışmalar olabilir. Çok fazla deşilmesinin faydası yoktur. Bunları demokratikleşme ve sivilleşmeyle aşabiliriz'' karşılığını verdi.