BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Aslanla şaka olmaz

Ligin ilk yarısında Gençlerbirliği'ne yenilen G.Saray, bu maçın rövanşını farklı kazandı. İşte sonuç

Abone ol

Bu takıma başka ne yapılabilir ki. Sadece şapka çıkartılabilir. Savunmanın temel direği Song görevinden istifa etmiş, bir yıldır ayağını topa değmeyen Emre Aşık sahaya çıkmış ve takımın mücadele gücü bir kat daha artmış. Bir yerde sıkıntı, üzüntü ve sorun bu takımın artık itici gücü olmuş. Tüm güç kayıplarına rağmen sahada herşeyi ile mücadele eden Galatasaray dün öyle zor bir maçı kazandı ki, bundan sonra da durması çok zor.

Rakip öyle böyle değil. Dişli mi dişli. Maç 3-0 giderken bile durumu değiştirebilecek bir takım Gençlerbirliği. Ancak karşısında kalecisiyle, Hakan Şükür'ü ile öylesine mücadele eden bir takım vardı ki, yapabileceği fazla bir şey yoktu. İyi futbol oynamadılar, temposu fazla yoktu, gol pozisyonları çok fazla değil, savunmada da bol bol hata yaptılar, ancak korkunç mücadele ile üç puanı sonuna kadar hak ettiler.

Motivasyon üst düzeydeydi
Song olayının tribünlere verdiği moralsizlik fazla sürmemişti aslında. Sahaya çıkan Galatasaray on biri daha ilk dakikadan itibaren tribünlerin bu tedirginliğini giderdi. Motivasyon en üst düzeydeydi. Yardımlaşma fazlasıyla vardı. Hasan Şaş'ın burnundan çıkan alevler tribünden gözüküyordu. Hakan Şükür'ün eski günleri aratmayacak şekildeki savaşması dikkat çekiyordu. Takımda tek kötü oynayan futbolcu yoktu.

Ama gol kimsenin beklemediği bir anda geldi. 7. dakikada Hasan Şaş'ın sağdan ortasına Hakan hareketlendi. Yanında Risp vardı. Hakan yere düştü, Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Tribünden pek de penaltı gibi gözükmedi. Sonuçta hakemin dediği dedik. Atışı Necati kullandı: 1-0
21. dakikada bir penaltı daha vardı. Ama bu kez tartışmasızdı. Korneri Hasan kullandı. İsmail elleriyle oynadı. Aydınus beyaz noktayı gösterdi. Necati aynı köşeye attı: 2-0

Bu iki gol Galatasaray'ı iyice rahatlattı. Ancak mücadele gücünden taviz vermedi. Gençlerbirliği ise topa hakim gözükmesine rağmen etkili olamadı. Kanatları kullanamayınca, Tomas ile Emre'nin arasına kilitlendiler.

İlginç mücadele
Maçın ikinci yarısı son yılların en ilginç mücadelesiydi. Gençlerbirliği tüm gücünü oyuna yansıtmış, Uğur Boral'ı daha iyi kullanmaya başlamıştı. İkinci yarının belki de her anında gol kaçırdılar ve penaltı dahil tek gol bulamadılar. Ama Galatasaray'ın tek tehlikeli atağı da gol oldu.

Bu yarıda Mondragon takımını sırtladı, aldı götürdü. Penaltı ile birlikte dört net gol pozisyonunu kurtardı. Bu yarıda Galatasaray'ın gol yememesi sadece mucize ile gerçekleşebilirdi. Ama mucize kaledeydi.

48. dakikada Hasan Şaş müthiş asist yaptı. İliç top sola kaymasına rağmen füze gibi bir sol çıkardı ve golleri üçledi.

51. dakikada Ayman'ın pasıyla buluşan Uğur Boral, Mondi ile karşı karşıya kaldı. Üzerinden aşırttı, top yan direkten dışarı çıktı.

59. dakikada Emre, Ali Cansun'u tam çizgide düşürdü. Hakem penaltı dedi. Uğur Boral attı. Ancak Mondi yine kurtardı.

Bundan sonraki dakikalarda Galatasaray oyunu idare etmye çalıştı. Çok koştular ve rakiplerin oyununu bozmaya çalıştılar. Bozamadıkları anda da Mondragon sahneye çıkıp oyunun riske girmesini engelledi.

Sami Yen canavarı
Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda üst üste 7. maçını da kazandı. 14. haftada Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen Cim-Bom daha sonra oynadığı maçlarda Beşiktaş'ı 3-2, G.Antep'i 6-0, V.Manisa'yı 4-2, Samsun'u 3-2, Erciyes'i 4-2, Ankaragücü'nü 2-0 ve dün gece de Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerek 7 maçtan 21 puan çıkardı.

"Takım başarıya aç"
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Gençlerbirliği karşısında çok üstün oynadıklarını ifade etti, galibiyetlerinin penaltı tartışmalarıyla gölgelenmesinin haksızlık olabileceğini belirtti.Kalitelerinin kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Belçikalı çalıştırıcı, ilk yarıda İngiliz liglerini andıran bir maç oynadıklarını ifade etti, şunları söyledi: "Bu takımla gurur duyuyorum. Maçta herkes birbiri için mücadele etti. Neredeyse bir ölüm kalım maçı gibiydi."

Ligin ilk yarısında yenildikleri rakiplerinden rövanşı almak için futbolcuların büyük bir çaba gösterdiğini de söyleyen Gerets, şampiyonluk için de umutlu konuştu. Gelecek için negatif bir düşüncelerinin bulunmadığını söyleyen Galatasaray'ın teknik patronu, "Takımımda inanılmaz bir istek var. Oyuncularım başarıya aç ve bu şekilde mücadele ediyorlar" yorumunu yaptı.
Song'un affedilip affedilmeyeceği konusunda bir açıklama yapmayan Eric Gerets, bu konuyu aile içinde tartışacaklarını söyledi. Song'un yerine sahada yer alan Emre Aşık'ı da öven Galatasaray çalıştırıcı, "İyi oynayacağını biliyorduk, ama doğrusu bu kadar iyi olacağını beklemiyorduk. Hasan Şaş sezonun ilk yarısında iyiydi, ikinci yarıda biraz bocaladı ama şimdi yine iyi. Hasan gibi bir futbolcu bulmak çok zor" diye konuştu.

Milliyet