BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dar gelirliye yemek tarifi

Dar gelirli için en iyi yemek mönüsü ve tarifleri açıklandı. İşte dar gelirlinin yömek mönüsü...

Abone ol

Aile bütçelerinde önemli yer tutan yemek masraflarının, çeşitli alternatifler kullanılarak azaltılabileceği bildirildi.
Yemek uzmanı Elif Korkmazer, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği
Bursa'da, maddi gücü yetersiz vatandaşların evlerinde pişirebilecekleri en ucuz ve pratik yemeğin makarna olduğunu söyledi.

Korkmazer, makarnanın yanı sıra bulgurun da hem doyurucu hem de sağlık
açısından yararlı besin maddeleri olduğunu belirtti. Korkmazer, yemeğin içine kırmızı et koyulamaması halinde, yerine değişik çözümler üretilebileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu: ''Özellikle hamile kadınların ve büyüme çağındaki çocukların bulgura çok ihtiyacı var. Bugün birçok köyde insanlar kendi tereyağlarını yaptıktan sonra bulguru kavurup su ekliyor ve pilav
haline getiriyor. Ayrıca her türlü otları bunun içine katarak çok farklı bir lezzet haline getirebiliyorlar. Bu yemeğe patlıcan gibi farklı şeyler eklenebilir. İşte size çok zengin bir mönü.''

Türkiye'de sevilen bir yemek türü olan kuru fasulyenin pişirilmesi
sırasında da çeşitli alternatifler kullanılabileceğini bildiren Korkmazer, ''Mesela ben kuru fasulye yaparken, canım içine et atmak istemiyorsa çemen koyuyorum. Çok da lezzetli oluyor. Bence maddi imkanı bulunmayan vatandaşlarımız, yemek yaparken özellikle fiyatı uygun sebzelerden yararlanarak, yaratıcılıklarını kullanmalıdır'' dedi.

Korkmazer, ''kuş gribi'' tartışmalarına rağmen iyi pişirilmiş bir tavuğun lezzeti ve faydasının çok yüksek olduğuna değinerek, şunları kaydetti:
''Tavuk, her zaman bulabileceğimiz bir besin maddesi. Hem de etten
daha ucuz. Tavuk etinden döner, salata ve birçok yemek yapılabilir.
Yaratıcılık kullanılarak, tavuk etinden hem ekonomik hem de çok
lezzetli yemekler üretilebilir.''

AA