BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kartallı öğrencilerin dileği

Dünya Çevre Günü’nde, Kartallı öğrenciler temiz ve sağlıklı çevrelerde yaşama dileğinde bulundular.

Abone ol

Kartal Belediyesi Çevre Müdürlüğü’nce düzenlenen Dünya Çevre Günü kutlamaları nedeniyle, Kartal genelindeki okulların çevre gönüllüleri ve izci gruplarından oluşan yüzlerce kişilik kortej, belediye ana binasından başlayıp Kartal Meydanında sonlanan bir yürüyüş yaptılar.

Belediyenin dağıttığı şapka ve tişörtleri giyen öğrencilerle, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve belediye başkan yardımcılarının da katılımıyla oluşan konvoy, ellerindeki dövizlerle Kartal Meydanına yürüdüler. Yürüyüş sırasında başkanla el ele tutuşan çevreci öğrenciler hep bir ağızdan “Temiz çevre, temiz toplum istiyoruz. Sağlıklı ve yeşil ortamlarda büyümek istiyoruz.” diye haykırarak esnafın alkışları arasında yürüyüşlerini tamamladılar.

Kartal Meydanında toplanan çevreci konvoya ve Kartallılara, Başkan Dağlar yüzlerce fidan dağıttı. Fidan dağıtımı sonrası başkan, meydanda toplanan öğrencilerin hep bir ağızdan yinelediği “ Temiz Çevre İstiyoruz” sloganına karşılık, “Sizleri çok iyi anlıyorum. Havamız, suyumuz, toprağımız, dünyamız, Kartalımız temiz olsun. Bunun yolu nerden geçiyor? Eğitimden geçiyor. Sizler gibi eğitimli, bilinçli, çevre gönüllüsü gençlerin yetişip çevreye sahip çıkmasından geçiyor. Sizleri bir çevre dostu ve gönüllüsü olarak kucaklıyor ve sizleri çok seviyorum” dedi. Bunun üzerine çocuklar da hep bir ağızdan “Biz de sizi çok seviyoruz.” diye karşılık verdiler. Başkan konuşmasının sonunda hem sağlığı tehdit eden, hem de çevreyi kirleten sigaranın zararları konusunda çocukları uyararak sigaraya karşı herkesin birer “Duman Avcısı” olduğunu hatırlatıp sigara içmemeleri, içenleri de uyarmalarını söyledi. Başkan, 5 Haziran Çevre Günü’nde, başta Kartallılar olmak üzere tüm insanları çevreye duyarlı davranmaya davet ettikleri için çocuklara teşekkür ederek hepsini tek tek öptü. Başkan programın sonunda çocukların isteğini kırmayarak onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.