BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Söz verdi asfaltı döktü

Tahtakale halkına asfalt sözü veren Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, sözünü yerine getirdi.

Abone ol

Halkı bilgilendirmek amacıyla Tahtakale Mahallesinde düzenlediği toplantıda mahalle halkına asfalt sözü veren Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, sözünü yerine getirdi.

Bugüne kadar Avcılar’a yapılan ve yapılacak hizmetleri sinevizyon vasıtası ile ilçenin 10 mahallesinde düzenlediği toplantılarla halka anlatan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, geçtiğimiz günlerde gittiği Tahtakale mahallesinde vatandaşlar sokaklarına asfalt isteyince “Söz sokaklarınızı 10 gün içerisinde asfaltlayacağım” demişti.

Vatandaşa verdiği sözün her zaman arkasında duran Başkan Değirmenci bu sözünü de geçtiğimiz hafta sonu yerine getirerek, Tahtakale mahallesinin tüm sokaklarını asfaltlamaya başladı.
Sokakların asfaltlanma törenine katılan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Kimse depremden çıkmış bir ilçenin bu kadar kısa bir sürede yeniden yıldızının parlayacağını düşünemezdi, biz inandık, sizlerde inandınız ve bu gün ilçemiz Türkiye’nin parlayan yıldızı haline geldi” dedi.
Kendisinin halk ile iç içe olduğunu belirten Değirmenci, “Bizim belediyecilik anlayışımız oturduğumuz yerden yönetmek değil, sorunları yerinde görerek tespit etmek ve ona göre çözüm üretmektir” dedi.

Tahtakale Mahallesinde yıl sonuna kadar asfaltlanmadık cadde ve sokak kalmayacağını belirten Başkan Değirmenci, vatandaşların sorunlarını beraberindeki kurmay heyetine kaydettirerek tüm sorunların derhal yapılması için talimat verdi.
Tahtakale mahallesi karşısında dünyanın en büyük konut projesine başlandığını ve burada ikinci bir Avcılar olacağını da vatandaşlara anlatan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Ispartakule konutlarının hızla yükseldiğini söyledi. Avcılar Belediyesi’nin Ispartakule konutlarıyla ilgili koordinatörlük görevinin bulunduğunu dile getiren Değirmenci, bölgedeki emlak rantçılarına dikkat edilmesi gerektiğini de belirtti.

Tahtakale Mahallesi’nde oturan sakinlerin ellerindeki gayrimenkulları satmamaları konusundaki uyarılarını yineleyen Değirmenci, TOKİ’nin Tahtakale mahallesi karşısında yapmakta olduğu 45 bin konutluk Ispartakule evleri olduğunu hatırlatarak, “Bunun planı bayındırlık bakanlığının talimatıyla yapıldı. O bölgede 3194 sayılı imar yasasına aykırı yapılmış binalar var. Bu binaların yerleri de satın alınacak. Tahtakale Mahallesi bu proje sayesinde önemli yapılaşma içinde olacak. Oradaki vatandaşlarımıza da çağrım evlerini sakın satmamalarıdır. Çünkü o bölge çok değerlenecek. Evleriniz çok para edecek” dedi.

Yapılacak olan Ispartakule konutlarının aslında dev bir şehir oluşturacağını da dile getiren Değirmenci, “Buraya 200 bin kişinin gelmesini hedefliyoruz. Tabi böyle bir şehrin ihtiyaçları olan yapıları da yapacağız. Okullar sağlık merkezleri, spor tesisleri, gezinti alanları yapılacak. Tüm bunlardan siz Tahtakale halkı da yararlanabilecektir” diye konuştu.