BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Liste dışı kalanlar işine dönüyor

Baykal, aday olan 14 vekilden 7'sini liste dışı bıraktı. Liste dışı kalan vekiller işinin başına dönme kararı aldı.

Abone ol

3 Kasım 2002 seçimlerinde İzmir, TBMM'nin CHP sıralarına 16 milletvekili gönderdi. Hakkı Akalın'ın istifasıyla sayıları 15'e düşen vekillerden Muharrem Toprak da lideriyle arası iyi olmadığı için bu seçimde aday olmadı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, aday olan 14 vekilden 7'sini liste dışı bıraktı.

Ali Rıza Bodur, Enver Öktem, Hakkı Ülkü, Sedat Uzunbay, Türkan Miçooğulları, Vezir Akdemir, Yılmaz Kaya seçimden sonra eski milletvekilleri olacak. Liste dışı kalan vekiller, Baykal'a kırgın olmadıklarını, seçimde parti için çalışacaklarını söyledi.

Aday olamayan vekiller, her ay 3 bin 500 YTL emekli maaşı almanın yanı sıra geçimlerini sağlayabilmek için eski işlerine dönecek. Avukat olan Yılmaz Kaya, siyasetten kopmayacağını, ancak adliye koridorlarında koşturmaya devam edeceğini belirtirken, kimyager Türkan Miçooğulları ise çalışmayı düşünmediğini, emekli maaşı ve dişhekimi eşinin geliriyle rahatlıkla geçinebileceklerini, aktif siyasete zaman ayıracağını söyledi.

Partinin her görevinin kutsal olduğunu vurgulayan elektrik mühendisi Sedat Uzunbay, İzmir'de mesleğini yapacak. Enver Öktem ise Ankara'daki restoran zincirlerinin başına geçecek. Vezir Akdemir kapısına kilit vurduğu şantiyelerini açarak, kooperatif yapmayı sürdürecek. Hakkı Ülkü, Aliağa, Çiğli ve Menemen'deki Turkcell abone merkezlerini işletecek. Ekonomist Ali Rıza Bodur ise emekli milletvekilliği maaşının keyfini sürecek.