BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Şafak 23 Temmuz hareketi

DP'deki deprem, eski tüfekleri harekete geçirdi. "Şafak 23 Temmuz" hareketinin hedefi bakın ne...

Abone ol

DP'nin çökmesi ile hazırda bekleyen bir hareket gün ışığına çıktı. Çoğunluğu eski DYP'lilerden oluşan bu hareketi Sabah yazarı Mahmut Övür deşifre etti.
İşte Övür'ün anlattıkları ile  

"Merkez sağı" yeniden toparlamayı hedefleyen ilginç bir kesim var. Büyük çoğunluğu eski DYP'lilerden oluşuyor. Hepsi de son 5 yıldır partilerinden uzakta. Ama siyasetin içindeler. Son birleşme sürecinde yeniden harekete geçtiler. Olup bitenleri yakından izliyor, hatta bu birleşmenin olamayacağını açık açık söylüyorlardı.

Şimdi 22 Temmuz seçimini bekliyorlar. O günden bir gün sonra yani 23 Temmuz'da ortaya çıkacaklar...
Adları da bir hayli ilginç:
"Şafak 23 Temmuz"...
Aralarında eski milletvekilleri, eski il başkanları ve gençlik kesiminden çok sayıda isim var.

Amaçlarına gelince...
Çıkış amaçları "klasik merkez sağı" yeniden ayağa kaldırmak.
Bunun için de seçimlerden bir gün sonra yani 23 Temmuz günü kamuoyunun önüne çıkarak bir "Demokrasi Bildirisi " yayınlayacaklar.

Sözcülerinden biri şöyle diyor:
"Siyaset sınıfı her şeyi öğrendi ama demokrasiyi öğrenmedi. Şimdi onlara yeniden demokrasiyi öğreteceğiz."

Klasik merkez sağda birleşmenin gerçekleşmemesi, "Şafak 23 Temmuz" gibi aynı gelenekten gelen bir hareketin alesta bekliyor olması dikkatleri eski bir siyasi aktöre çeviriyor; Tansu Çiller ...

Son dönemlerde gizli gizli "Acaba Cumhurbaşkanı olabilir miyim?" yoklamaları yapan Çiller'in önümüzdeki süreçte ortaya çıkması hiç de sürpriz sayılmamalı.

Genç merkez sağcıların başını çektiği "Şafak 23 Temmuz" hareketi Çiller'le bir noktada buluşur mu bilinmez ama önümüzdeki sürecin aktif siyasi aktörleri olacağı kesin.