BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Daha iyi bir çevre için yürüdüler

Beyoğlu Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü, Çevre Koruma Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor.

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi 150. yıl etkinlikleri çerçevesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü, Çevre Koruma Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor.
5 Haziran Dünya Çevre Günü, Çevre Koruma Haftası’nda gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde 4 Haziran 2007 Pazartesi günü İstiklâl Caddesinde yapılan çevre yürüyüşüne ilçedeki okullardan yüzlerce öğrenci katıldı.

Galatasaray Meydanında İlçe okullarından yüzlerce öğrenci, öğretmenlerin, doğaseverlerin, çevreci kişi, kuruluşlar, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve halkın katılımıyla yapılan yürüyüş Taksim Meydanında son buldu. Yürüşüy sonrası konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “ Gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakabilmek için acele edilmeli. Bu noktada çevre kirliliğinin önlenmesi, mevcut yeşil alanların ve hayvanların korunması ve çoğalması için çaba sarf edilmesi gerekmektedir. Su insanoğlunun yaşam kaynağıdır. Evlerden, ticaret ve sanayi kuruluşlarından kaynaklanan kanalizasyon atıklarıyla sularımız, denizlerimiz kirlenmekte ve kirletilmektedir. Tüm bunların yanında küresel ısınma günümüzün en önemli sorunu olarak karşımızda durmaktadır.

5 Haziran Dünya Çevre Günü Çevre Haftası’nda AKAD, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Çevre Konseyi Federasyonu, İSKİ, Grup Doğayla Barış Çevre Eğitim ve Sanat Derneği ile ortaklaşa bir dizi etkinlik hazırladık. Bugün yaptığımız çevre yürüyüşünün ardından yarın “Küresel Isınmanın Önlenmesi” konulu bir panel gerçekleştireceğiz. Etkinliklerimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından okul öğrencileri hazırladıkları gösterileri sergilediler.