BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kartal'da sözleşme sevinci yaşanıyor

Kartal Belediyesi ile TÜM-BEL-SEN arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Abone ol

Kartal Belediyesi ve KESK’E bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) düzenlenen törenle imzalandı.

Kartal Organik Pazar eğitim çadırında düzenlenen törende, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, TÜM-BEL-SEN Genel Başkanı Vicdan Baykara, TİS Hukuk Sekreterleri Levent Metin, TÜM-BEL-SEN 3 nolu şube Başkanı Hasan Güzel, TÜM-BEL-SEN 3 nolu şube TİS sekreteri Naci Uslu, TÜM-BEL-SEN Kartal Belediyesi Baş Temsilcisi Özgür Çağrı Fırat tarafından sözleşme imzalandı.

Kartal Belediyesi bünyesinde çalışan 237 memuru kapsayan sözleşmede memurlara ücret ve sosyal haklarda iyileştirmeler yapıldı. Sözleşmede memurları en mutlu eden aylık 300 TL’lik ek ödeme oldu.

Memurlara sosyal iyileştirmeler kapsamında, Ramazan ve Kurban bayramları ile birlikte, eğitim ve yılbaşı yardımları yapıldı. Ayrıca memurlara Mayıs ayında da izin yardımı yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Yöneticiler, şeffaf ve sendikal hareketlerin izlenir noktaya taşınmasında rol oynamalılar. Biz emeğe saygı gösteriyoruz. Kartal için güzel şeyler yapalım istiyoruz. Benim felsefem bilinçli halktan yana, emekten yana olmak. Onun için hiç çekinmeden sözleşmeye imza atıyorum, çalışan ve emeğe saygı duyan personelime saygı duyuyorum” dedi.

TÜM-BEL-SEN Genel Başkanı Vicdan Baykara ise konuşmasında sendikal çalışmalar ve sendikaların önemine değindi. Baykara, bu zamana mücadele ederek geldiklerini dile getirerek, sözleşmede mutabakata varıldığını ve bu konuda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün de çok katkısı olduğunu belirtti.

Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Belediye memur personelinin katıldığı törenden sonra, katılımcılara kokteyl düzenlendi.