BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlk yardım belgeleri dağıtıldı

Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği "İlk Yardım ve Sağlık Hakkı" seminerlerine katılanlar belgelerini aldılar

Abone ol

Sarıyer Belediyesi’nin, ilçemizde yaşayan vatandaşlar arasında koruyucu sağlığın yaygınlaştırılması ve sağlık hakkının talep edilmesi konusunda toplumsal bir bilinç yaratmak amacıyla düzenlediği “İlk Yardım ve Sağlık Hakkı” seminerlerine katılan vatandaşlar, "Seminer Katılım Belgeleri”ni düzenlenen törenle aldı.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde, 21 Şubat 2010 Pazar günü gerçekleştirilen törende konuşan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, belediye olarak sağlık hizmetleri ve hakkını çok önemsediklerini ve bu seminerlere başlarken amaçlarının Sarıyer’de sağlık konusunda bazı şeyleri değiştirmek olduğunu belirterek bunu kısmen başarmış olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Seminerlerin önümüzdeki dönemde devam edeceğini sözlerine ekleyen Hüseyin Coşkun, katılımcılara çevrelerindeki diğer vatandaşları da seminerleri takip etmeleri için teşvik etmelerini istedi.


Sarıyer Belediyesi, İstanbul Tabip Odası ve Sarıyer Halkevi’nin ortaklaşa düzenlediği ve on hafta süren seminerlerde vatandaşlara, başta ilk yardım olmak üzere koruyucu sağlığın yaygınlaştırılması ve sağlık hakkının talep edilmesi konularında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi. Seminerlerin sonunda, Sarıyer’deki mahallelerde bu seminerlere katılan ve ilk yardım konusunda eğitim alan vatandaşların içinde olduğu “Mahalle Afet Gönüllüleri Ekibi” kurularak, bu ekibin deprem, sel gibi doğal afetlerde aktif olarak çalışması sağlanacak.



İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, seminerleri sosyal güvenlik ve sağlık hakkı konusunda bilinçlenmeyi kapsayan önemli bir etkinliğin başlangıcı olarak gördüğünü belirterek, Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Halkevi temsilcilerine teşekkür etti. Sarıyer Halkevi Başkanı Hasan Pulat ise sağlık hizmetlerinin metalaştığı günümüzde sağlık hakkını talep edebilmek noktasında seminerlerin faydalı olduğunu vurguladı. Sarıyer’deki hastanelerin ve sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu hatırlatan Pulat tam donanımlı hastanelerin olduğu bir Sarıyer’i talep ettiklerini ve bu amaçla çalışacaklarını sözlerine ekleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Katılımcılara, ‘Seminer Katılım Belgeleri’ni, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu ve Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktorlarından Armağan Eren verirken, Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun ise katılım belgesini Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu’nun elinden aldı.