BIST 10.151
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.441,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çoçuk buluşmaları devam ediyor

“2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları” ilçe sınırları içinde yer alan semt konaklarında devam ediyor.

Abone ol

“2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları” ilçe sınırları içinde yer alan semt konaklarında devam ediyor. Beyoğlulu çocukları tarih, kültür ve sanatla buluşturan bu etkinliklerden biri olan “Özgür Abi’yle Kitaplarda Yolculuk” her hafta bir semt konağında çocuklarla bir araya geliyor.

Tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün her hafta Cumartesi günleri farklı bir semtin minik sakinleri ile macera tadında tarih yolculuğuna çıkıyor. 13 Şubat Cumartesi günü Beyoğlu Belediyesi Yenişehir Semt Konağı’nda başlayan bu yolculuk, 20 Şubat Cumartesi günü Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Semt Konağı’nda devam etti.

Okmeydanı semtinin minik sakinleri saat 14.00’te başlayan tarih yolculuğundan saatler önce semt konağının konferans salonunda yerlerini aldı. Yaşadıkları semtin tarihini merak eden çocukların gösteriye ilgisi yoğun olunca salonda oturacak yer kalmadı. Çocuklar tarihin tozlu sayfalarından çıkan bilgileri Özgür Özgülgün’ün neşeli ve masalsı sunumu ile öğrendiler. Beyoğlulu çocuklar macera tadındaki bu yolculukta dünyalarını kuşatan hayali kahramanlardan kurtulup tarihimizin ve kültürümüzün gerçek kahramanları ile tanışmanın keyfini de çıkardı. Yarının büyükleri yaşadıkları semtin tarihinde yolculuk yaparken, Haliç’in kıyılarında dolaştı, Barbaros Hayrettin Paşa ile Preveze Deniz Savaşı’na katıldı, Fatih Sultan Mehmet ile gemileri kıyıdan yürüterek İstanbul’u feth etti.

KARAGÖZ-HACİVAT NEŞELİ DAKİKALAR YAŞATTI

Tarihi eğlenceli bir gösteri izleyerek öğrenen çocuklar yolculuk sonunda Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli motifi Karagöz-Hacivat ile tanıştı. Hayali Ümit Bağcı, gölge oyununun sevilen ikilisi Karagöz-Hacivat’ı çocuklar için oynattı. Karagöz-Hacivat’ın atışmalarını kahkahalarla izleyen çocuklar gösteri sonunda keyifli bir haftasonu geçirmenin mutluluğu ile semt konağından ayrıldı. “2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları” kapsamında semt konaklarında çocuklarla buluşacak “Özgür Abi’yle Kitaplarda Yolculuk” 6 Mart 2010 tarihinde Beyoğlu Kasımpaşa Semt Konağı’nda Kasımpaşalı çocuklarla buluşacak.