BIST 9.975
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.437,34
HABER /  GÜNCEL

Balyoz'da 7 subaya tutuklama!

Mahkemeye sevk edilen 2'si muvazzaf 5'i emekli 7 subay tutuklandı. İşte geceyarısı gelen tutuklama kararları;

Abone ol

Balyoz soruşturması kapsamında 2 si muvazzaf amiral 7 kişi " cebir ve şiddet kullanarak türkiye cumhuriyeti hükümetini yıkmaya teşebbüs etmek" ve "terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklandı.

"Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz, Tuğamiral Aziz Çakmak, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tümamiral Özer Karabulut, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan ve emekli Kurmay Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu "cebir ve şiddet kullanarak türkiye cumhuriyeti hükümetini yıkmaya teşebbüs etmek" ve "terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklandı

ALBAY CENGİZ KÖYLÜ BALYOZ SORUŞTURMASINDAN SERBEST BIRAKILDI

Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan Havacı Albay Cengiz Köylü, Balyoz soruşturması kapsamında ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden çıkarılan Köylü, Hasdal Cezaevi'ne gönderildi.

Yaklaşık 5 saat Savcı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Köylü'ye bir gazete tarafından yayınlanan "Oraj Planı" ile ilgili "Oraj Planı'nı siz mi hazırladınız? şeklinde sorular yöneltildiği öğrenildi.

Sabah saatlerinde adliyeye getirilen askerlere "Seminere katıldınız mı?", "Seminerde neler konuşuldu?" gibi 70-80 sayfadan oluşan sorular sorulduğu öğrenildi. Askerlerin tamamlanan sorgularını soruşturma savcıları Mehmet Berk, Bilal Bayraktar ve Ali Haydar'ın yaptığı öğrenildi.