BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  GÜNCEL

Kartal'da mucize! 16 yaşındaki Mert Aydın 45 saat sonra sağ kurtarıldı

İSTANBUL Kartal'da çöken binadan bir son dakika haberi geldi. Kartal'da çöken binanın enkazının altından 16 yaşında Mert Aydın isimli genç sağ çıkarıldı. Bakan Süleyman Soylu duyurdu.

Abone ol

İSTANBUL Kartal'da enkaz altından bir kişinin sesinin duyulduğunun belirlenmesi üzerine ekipler çalışmalarını bu alana yoğunlaştırdı. Çalışmalar sesin geldiği söylenen noktaya kaydırıldı ve sevindiren haber geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,16 yaşında bir gencin 45 saat sonra kurtarıldığını açıkladı. Mert Aydın isimli gencin sağlık durumunun iyi olduğunu açıklayan Soylu, 'Allaha şükürler olsun' dedi.

Bakan Süleyman Soylu cuma namazı çıkışında da bilanço hakkında bilgi verdi. Bakan Soylu'nun verdiği bilgilere göre 14 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi yaralı kurtarıldı, 11 kişi kayıp.

Kartal'da çöken binada ölü sayısını ve isimleri Süleyman Soylu açıkladı

Bir mucize daha bekleniyor


8 katlı binanın enkazında Şeyma Kambur isimli bir kadınla da irtibat kuruldu. Kadının 5 yaşındaki Ali isimli oğlu ve 7 yaşındaki Zehra isimli kızı da enkaz altında. Enkazda 5 kişinin sağ olduğu haber veriliyor. İrtibat kurulan bu kişilerin kurtarılma çalışmaları sürüyor.


BAKAN SELÇUK: BÜTÜN YARALILARIMIZA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ:
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, "Çok mutluyuz. Bir gencimize daha ulaştık. Bütün yaralı vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


YAKINLARIN ZOR BEKLEYİŞİ:
6 Şubat Çarşamba günü çöken binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları 45. saatte devam ederken, enkaz altında kalanların yakınları da hayatlarının belki de en zor bekleyişini yaşıyor.


SİZ DE DUA EDİN NE OLUR:
Enkaz altından çıkarılan gencin yakınlarından biri, buruk sevincini paylaşırken diğerlerinin de en kısa zamanda çıkarılabilmesi için herkesin dua etmesini istedi: "Bütün ailem duyun buradan beni. Dua eden herkesten Allah razı olsun. İnşallah yavrularımdan da haber alırız. Siz de dua edin ne olur''

ŞEYMA KAMBUR'UN HABERİNİ ALAN YAKINI BÖYLE SEVİNDİ

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ BEKLİYOR: Bankalar Caddesi Sema Sokağı'nda çöken 8 katlı binanın, üst kısımlarındaki beton parçaları vinç yardımıyla kaldırılırken, bazıları da kesiliyor. İtfaiye ekipleri ve ambulansların hazır bulunduğu sokakta, çeşitli arama kurtarma ekipleri de bekliyor.