BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Ekrem İmamoğlu aday rahatsızlığını açıkladı: 'Beni derinden üzüyor'

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, CHP'deki olay istifa ve adaylara ilişkin flaş açıklamalar yaptı.

Abone ol

Maslak’taki bir otelde düzenlenen CHP kampanya koordinasyon çalıştayına katılan İmamoğlu, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi'nin istifasına ilişkin konuştu ve şunları söyledi:

-“Parti içerisinde insanlar kendi bireysel kararlarını alabilirler. Görevden geri çekilebilirler, istifa edebilirler, tekrar o görevi geri alırlar. Benim hayat felsefem umuyorum bunu kamuoyuna açık bir deklarasyona döndürmeden kendi kurullarının içerisinde aşabilecekleri bir dille yönetsinler. Zira gönül kırıklıkları olabilir ya da istemedikleri bir tanımlama ve görevlendirme olabilir, bunları insanı buluyorum. Ama dediğim gibi bundan sonrasını kamuoyuna mal etmeden, parti içerisinde bir düzenle yönetmenlerini diliyorum. Bu hem sayın Hamzaçebi'nin tecrübesine yakışan, hem de partinin bir üyesi olması tanımına yakışan bir tavır olacağını düşünüyorum. Oturur konuşuruz, biz büyük bir partiyiz, oturur konuşur ve çözeriz”.

Gönlümü kırıyor beni üzüyor
CHP'nin İstanbul'daki ilçelerin başkan adaylığına sadece tek bir kadın aday tercih etti. Bu tercihe çok üzüldüğünü belirten İmamoğlu şunları söyledi:

- “Çok üzgünüm, gerçekten bu bir siyasi bir tanım değil. Gönlümü kıran, elbette sebepleri partinin tercih sebebi kadınların yeterince sürecin içerisinde var olmaması ki bazı ilçelerde kadın aday adayı bile yok. Var olan bazı yerlerdeki tercih hataları beni derinden üzüyor. Ama ben arkadaşlarıma ve il başkanlarıma söyledim. Bizzat masada olmak ve kentin oluşumunda ama büyükşehirde ama ilçelerde iki koltuktan birinin kadına verilmesi konusunda çok hassas, çok baskıcı bir süreci işletmeyi il başkanımla görüştüm. Gücüm yettiği kadar ilçe bazında bu sürece dahil olacağım. Maksimum bir başarıyı size göstermeyi ve meclis üyelerimizle bir fotoğraf vermeyi çok arzu ediyorum”.

CHP'li Mehmet Akif Hamzaçebi'nin istifa sebebi bomba! Meğer Ali Kılıç...