BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

CHP’den bir ilk başörtülü belediye başkan adayı

Adaylarını bir bir açıklayan CHP'nin en tartışılan ismi Siverek'te Mehmet Fatih Bucak'tan sonra Konya Taşkent'ten Hilal Ülkü Türedi oldu. Genç siyasetçi hem yaşı ile hem de CHP için ilk olma özelliği taşıyor.

Abone ol

Yerel seçim için önceki gün 16 adayını açıklayan CHP'nin Şanlıutfa Siverek adayı Mehmet Fatih Bucak'tan sonra en dikkat çeken ismi Konya'dan Hilal Ülkü Türedi oldu.

Siyasete İYİ Parti'de başlayan 9 Eylül 2000 doğumlu Hilal Ülkü Türedi Konya'nın Taşkent ilçesinden listeye konuldu ve CHP'nin gösterdiği ilk başörtülü aday oldu. CHP 2014 yerel seçimlerinde Taşkent'te yüzde 5.7 oy almıştı. AK Parti ise yüzde 72.6 oy alarak belediye seçimini kazanmıştı.

CHP'nin Taşkent'ten belediye başkan adayı olarak gösterdiği 19 yaşındaki Hilal Ülkü Türedi, "Daha önce İyi Parti için adaylık başvurusu yapmıştım. İttifak kararı da alınınca CHP'den adaylığım kesinleşti. Taşkent'te eski başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun yakınlarından ve AK Partililerden de destek alacağıma inanıyorum" diye konuştu.

PROJELERİNİ ANLATTI
Türedi, “Ben Taşkentli kadınlara seslenmek istiyorum. Okullara yatırım yapmak istiyorum. Taşkentli üretim gerçekleştirmek istiyorum ki artık tüketimden kurtulalım. Tekstil atölyelerinin sayısının arttırabilirsem işsizliğe de çözüm bulmuş oluruz diye düşünüyorum. İlçemiz ikliminden de faydalanarak burada bir kayak merkezi yapılabilir. Bunu gerçekleştirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.