BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Brezilya'da facia 10 çocuk hayatını kaybetti

BREZİLYA'nın futbol kulüplerinden Flamengo'nun Rio'daki tesislerinde çıkan yangında 10 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin tamamının yaşları 14 ile 17 arasında değişen genç takım oyuncuları olduğu bildirildi

Abone ol

BREZİLYA futbol ligi Série A'nın önemli kulüplerinden olan Flamengo'nun Rio'daki tesislerinde çıkan yangında 10 kişi hayatını kaybetti. Ninho de Urubu tesislerinin iki ay önce genişletildiğini bildiren yabancı basın, ölen kişilerin tamamının 14 ile 17 yaşlarında oynayan alt yapı oyuncuları olduğunu kaydetti.

Rio de Janeiro kentindeki Ninho de Urubu tesislerinin yatakhanesinde çıkan yangında 3 kişinin de yaralandığı belirtildi. Nedeni henüz bilinmeyen yangının, oyuncular yatakhanede uyurken çıktığı ve kontrol altına alındığı bildirildi.

Çocukların uyuduğu sırada çıktı
Yerel basın, İtfaiye Sorumlusu Douglas Henaut'un "Yangın, Flamengo takımının genç takımında oynayan çocukların uyuduğu sırada çıktı. Çıkış nedenini henüz bilmiyoruz ancak araştırmalarımız sürüyor" sözlerine yer verdi.

Ayrıca yangın saat 7:20 itibarıyla kontrol altına alındı ancak hayatını kaybedenlerin kim olduğuna dair resmi bir bilgi henüz paylaşılmadı.

Brezilyalı Alex'ten mesaj
Fenerbahçe'nin efsane Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, yaşanan facia için hesabından bir paylaşım yaparak "Tüm kalbim onlarla! Flamengo'daki durum için son derece üzgünüm." ifadelerinde bulundu.