BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Akif Hamzaçebi kaç yaşında neden istifa etti işin aslı ne?

Türk siyasetinin sevilen isimlerinden biri olan Mehmet Akif Hamzaçebi istifası ile son günlerin en çok konuşulan siyasetçilerinden biri oldu. Aslen Trabzonlu olan Mehmet Akif Hamzaçebi, 1953 doğumlu. Peki Mehmet Akif Hamzaçebi'nin eşi kimdir, kaç çocuğu var?

Abone ol

Uzun süre siyaset ile uğraşan siyasetçilerden biri olan Mehmet Akif Hamzaçebi CHP Genel Sekreterliği görevinden istifa etti. Tüm dikkatleri üzerine çeken Mehmet Akif Hamzaçebi kimdir, aslen nereli, neden istifa etti ve eşi çoçukları kimdir? 

PEKİ NEDEN İSTİFA ETTİ:  CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi dün görevinden istifa etti. Hamzaçebi’nin, İstanbul’daki ilçe adaylarıyla ilgili önerilerinin hayata geçmemesi üzerine istifa sürecinin başladığı ifade ediliyor.

Hamzaçebi’nin bir süredir yakın çevresine, yerel seçim sürecinde “yok sayıldığını” ve “dışlandığını” aktardığı ileri sürülüyor. Hamzaçebi sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Bundan sonraki süreçte de CHP olarak Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşıma mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Hamzaçebi’nin dün CHP’nin 16 adayın açıklanmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştüğü ve kararını ilettiği öğrenildi.

Hamzaçebi’nin; Küçükçekmece, Ataşehir, Maltepe ve Kadıköy adaylarına karşı olduğu ancak beklentilerinin karşılık bulmadığı ifade ediliyor. Hamzaçebi’nin ayrıca, İstanbul’daki belediye meclis üyelikleri adayları belirlenirken görüşünün alınmadığı gerekçesiyle de “kırgın” olduğu kaydediliyor. CHP’li Gürsel Tekin’in de sosyal medyadan “Siyasette, sokakta çalışma yaparken, aday belirlerken, kampanya yürütürken en önemli unsur demokratik ilkelere uymak ve halkın sesine kulak vermektir. Süreçle ilgili değerlendirmemi pazartesi günü paylaşacağım” demesi dikkat çekti.

MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ KİMDİR: Mehmet Akif Hamzaçebi 1 Aralık 1953'te Trabzon'un Araklı ilçesinde doğdu. Babasının adı Halit, annesinin adı Memnune'dir.

1970 yılında İstanbul Bakırköy Lisesinden, 1974 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden mezun olan Mehmet Akif Hamzaçebi, yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümünde "Gelir ve Kurumlar Vergilerinin Entegrasyonu" alanında tamamladı.



Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğünde memur olarak göreve başlayan Mehmet Akif Hamzaçebi, 1974 yılında Maliye Müfettiş Yardımcısı ve 6 Aralık 1977'de Maliye Müfettişi oldu. 1983-1984 döneminde ABD'de bir yıl süreyle staj yaptı. 13 Ocak 1985'te Maliye Başmüfettişi oldu. 1986-1990 yılları arasında İstanbul Defterdar Yardımcısı, 1990-1993 tarihlerinde Ankara Defterdarı, 1993-1997 tarihlerinde Milli Emlak Genel Müdürü, 1997-1999 tarihlerinde İstanbul Defterdarı ve 1999-2002 tarihlerinde Gelirler Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Gelirler Genel Müdürlüğü döneminde Finansal Forum gazetesinde düzenli olarak ekonomik konularda köşe yazıları yazdı.

Sualtı Sporları Federasyonu, Voleybol Federasyonu, Gayrimenkul Ekspertiz ve Değerleme A.Ş. ile Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

3 Kasım 2002’de gerçekleştirilen seçimde Trabzon milletvekili seçildi. 22 ve 23. dönemlerde Trabzon, 24 ve 25. dönemlerde İstanbul Milletvekili seçildi. 2002-2010 yılları arasında Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, 2003-2010 yılları arasında CHP Plan ve Bütçe Komisyon Sözcüsü, 2010- 2015 yılları arasında CHP Grup Başkanvekili, 2015- 2017 yılları arasında TBMM Başkanvekili olarak görev yaptı.

Mehmet Akif Hamzaçebi, 10 Ağustos 2018'de CHP'nin yeni Merkez Yönetim Kurulunda Genel Sekreterliğe getirilmişti. Hamzaçebi, bugün genel sekreterlik görevinden istifa ettiğini açıkladı. Hamzaçebi, CHP içinde siyasete devam edeceğini söyledi.