BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Gezici anketi gerilimi! Murat Gezici canlı yayında Yavuz Oğhan'ı dumur etti

Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, katıldığı canlı yayında yerel seçim anket sonuçlarıyla ilgili gazeteci Yavuz Oğhan'a tepki gösterip garip tavırlar sergiledi.

Abone ol

Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, anketleri değerlendirmek için “Yavuz Oğhan’dan Bir De Bunu Dinle” programına telefon konuğu olarak katıldı. Ankara'daki son anket sonuçlarını açıklayan Murat Gezici, Yavuz Oğhan araya girip diğer anket sonuçları ile arasında fark olduğu bilgi notunu paylaşınca sinirlendi.  Bu laftan nem kapan Murat Gezici, 'öküz altında buzağı aramaya' kalkınca yayında tuhaf davranışlar sergiledi.

İşte Yavuz Oğhan ile olan o diyaloğu:

Murat Gezici -"Ankara'da yüzde 52 Mehmet Özhaseki önde, Mansur Yavaş ise yüzde 48 civarında.
Yavuz Oğhan - Ankara'da diğer anket şirketleri genelde Yavaş'ı önde gösteriyordu, siz de ise Özhaseki önde, o genelin dışında buyrun...
Murat Gezici-"İsterseniz diğer arkadaşların anketlerini konuşabiliriz"
Yavuz Oğhan - 'Hayır Murat Bey, ben dinleyenlere farkı anlatmak için söylüyorum'.
Murat Gezici - 'Tamam da böyle olmaz yani saygısızlıktır bence'.

Yavuz Oğhan - 'Hayır genelde Ankara'ta Mansur Yavaş'ı önde gösteren sonuçlar bulunduğunu ama sizin burda farklı bir değerlendirme içinde olduğunuzu söylüyorum. Bunun neresi saygısızlık?"
Murat Gezici - Niçin ben farklı oluyorum? O taraf farklı olmuyor mu? Yavuz Oğhan - Onlar farklı o zaman öyle söyleyeyim.
Murat Gezici - Tarafsız olalalım. Tarafsız ol yani...
Yavuz Oğhan - Ben burda bir taraf değilim. Gerçekten anlamadım. Siz bir ön yargıyla mı yaklaşıyorsunuz. Anlamadım ki neresi saygısızlık olsun bunun. Ben bin tane araştırma veriyorum burdan.


Murat Gezici - Ben oran söylüyorum. Ankara'yı sordunuz söylüyorum. Cümlenin bitiminde hemen kesip diyorsunuz ki...
Yavuz Oğhan - Kesmiyorum. Araya girip beni dinleyenleri bilgilendiriyorum.
Murat Gezici - Sözü kesip Gezici'nin ki farklı diğerleri farklı diyorsunuz. Hatta farklı da demiyorsunuz öbür tarafa. Gezici'nin ki farklı diyorsunuz.
Yavuz Oğhan - Murat Bey bunda ne acayiplik var? Ben anlamakta güçlük çekiyorum.
Murat Gezici - Yavuz Bey saygı göstereceksiniz.
Yavuz Oğhan - Ben sonuna kadar saygı gösteriyorum. Eğer saygım olmasa niye sizi yayına davet edeyim. Siz benim misafirimsiniz.
Murat Gezici - Misafire böyle davranılmaz.

Yavuz Oğhan - Ben ne kabalık yaptım. Ben gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Ben burada 750 programda 5 bin kişiyi ağırladım Murat bey. Kimseye de önyargılı davranmadım. Burda sizin sonuçlarınızı bizi dinleyenlere habercilik gereği ulaştırmaya çalışıyorum. Ulaştığınız sonuçların da diğer araştırma şirketleri ile karşılaştırmasını da aktarıyorum. Size sormayacak mıyım ben bunu?
Murat Gezici - Bunun muhatabı ben değilim. Bunun muhatabı yüce Türk milletidir. Onlara soracaksınız.
Yavuz Oğhan - Ben de Türk milletine yayın yapıyorum.

Son yerel seçim anketi Gezici'den geldi! İstanbul, Ankara, Adana, Bursa...

Murat Gezici kimdir aslen nereli eşi ve çocukları kimdir?