BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül : Kartal'daki enkaz işin üstünü örtmeyecek

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Abone ol

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nu makamında ziyaret etti. Bakan Gül ve TBB Başkanı Feyzioğlu, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Gül, İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili ise İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek, "Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Olayın ne şekilde gerçekleştiği ile ilgili tüm çalışmalar yapılıyor. Bu arada enkaz kaldırma çalışmaları da sürüyor. Hem o çalışmaları da engellememek adına hem de soruşturmanın gerçek anlamıyla ortaya çıkması için büyük bir çaba ortaya konuluyor. Ama şunu açıkça söylemek lazım, orada hiçbir şekilde enkaz bu işin üstünü örtmeyecektir. Kim sorumluysa, bu olayın ortaya çıkmasına kim sebep olduysa milletimiz müsterih olsun. Savcılığımız titizlikle soruşturmayı sürdürmektedir. İhmali olan varsa bunlar soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır" dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu, avukatların yargının kurucu unsuru olduğunu ve TBB'nin de avukatların temsilcisi olduğunu belirterek, "Türkiye Barolar Birliği, anayasamızda temel özellikleri tanımlanmış olan devletimizin dimdik arkasındadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni siyasi iktidardan ayırmayı bilmeyenlerin ya da kasıtlı olarak istemeyenlerin türlü saldırısına karşı devletimize göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz. Türkiye Barolar Birliği, aynı geçmişten gelip geleceği birlikte inşa etme ülküsünde olan herkesi ayrım yapmaksızın Türk Milleti'nin asli unsuru görür" dedi.

Milli birliği ve beraberliği korumanın herkesin görevi olduğunu söyleyen Fevzioğlu, "Bunun yolu yargımızın üzerine bir toz tanesi bile düşmemesini el birliğiyle sağlamaktır. Birbirine yabancılaştırılmak, hatta düşmanlaştırılmak istenen insanlarımıza hep birlikte önayak olup diyalog kapılarını açmaktır. Böylece milli sorunların çözümüne ilgili herkesin katkıda bulunarak oluşturacağı milli çözümlere ulaşmamız mümkün olacaktır. Başarmamızın önündeki tek engel olsa olsa birbirimize karşı önyargılarımızdır. Bu önyargılar elbette yapıcı adımlarla kırılacaktır. Kavgadan ve düşmanlıktan beslenen terör örgütleri, milletimizin kucaklaşması ve gücünü hukuktan alan devletimizin kararlılığı sayesinde kahredilecektir. Kullandığımız milli kelimesinden, milli birlik ve beraberlik için yaptığımız çalışma ve söylemlerimizden rahatsızlık duyanların tepkileri, göğsümüzde birer madalyadır" diye konuştu.